Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Partsos: Crna Gora ima punu podršku Grčke da ispunjenjem mjerila, završi pregovore sa EU

Sagovornici su se saglasili da je za Crnu Goru veoma važno da ima snažnu proevropsku vladu koja će biti kredibilan NATO partner i koja će posvećeno raditi na sprovodjenju EU agende, naveli su iz resora MKI

Crna Gora ima punu podršku Grčke da ispunjenjem mjerila, završi pregovore sa Evropskom Unijom, kazao je amabasador Grčke u Podgorici Panagiotos Partsos u toku današnjeg susreta sa ministrom kapitalnih investicija (MKI) Ervinom Ibrahimovićem.

“Uvijek mi je zadovoljstvo da sa ambasadorom Republike Grčke u Crnoj Gori razgovaram i razmijenim mišljenja o veoma važnim privrednim i političkim temama od zajedničke važnosti dvije prijateljske države” naglasio je Ibrahimović na početku susreta i dodao da Crna Gora i Grčka , pored izuzetno dobrih prijateljskih odnosa, veže i partnerstvo u NATO kao i aspiracija naše države za brzim članstvom u Evropsku Uniju čiji je Republika Grčka član.

U tom smislu ambasador Partsos je istakao da “Crna Gora ima punu podršku Grčke da ispunjenjem mjerila, završi pregovore sa Evropskom Unijom”.

“Sagovornici su se saglasili da je za Crnu Goru veoma važno da ima snažnu proevropsku vladu koja će biti kredibilan NATO partner i koja će posvećeno raditi na sprovodjenju EU agende”, naveli su iz resora.

Snaženje međusobne ekonomske saradnje mora biti prioritet u odnosima dvije države bez otvorenih političkih pitanja, zajednički je zaključak nakon susreta Ibrahimović – Partsos.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve