Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Partiotsko komitski savez: Poslanici GP URA dobro da razmisle da li je Krivokapićeva vlada zaista ekspertska

Da li je nova Vlada mandatara Zdravka Krivokapića zaista ekspertska?

Partiotsko komitski savez Crne Gore pozvao je danas sve crnogorske birače u Građanskom pokretu URA kao i njihove predstavnike u Skupštini Crne Gore, da prije 2. decembra „stave prst na čelo“ i dobro razmisle: da li je nova Vlada mandatara Zdravka Krivokapića zaista ekspertska.

Partiotsko komitski savez: Poslanici GP URA dobro da razmisle da li je Krivokapićeva vlada zaista ekspertska

“Da li objedinjavanje četiri ključna, nacionalna resora u jedan, znači boljitak u političkoj praksi ili svjesno zatiranje crnogorskog nacionalnog bića, oličenog u vjerovatnom progonu crnogorskih institucija, a preko predložene ekspertkinje “4 u 1”, za koju i Vaša poslanica Božena Jelušić kaže da je “sporna ličnost” zbog “njene violentnosti i spremnosti da dijeli tvrde izjave na društvenim mrežama”, što je “dovodi u poziciju da ne kreće čak ni sa nule, već od minusa”. Međutim tu se opservacije Jelušić i završavaju; jer, kako reče, “dobila je lična uvjeravanja od mandatara da “od strane gospođe Bratić neće poteći ništa što bi moglo dovesti u pitanje sekularni, multinacionalni i antifašistički put Crne Gore”. Lična uvjeravanja????”, pitaju se u PKSCG.

Oni ističu da je to licemjerje Božene Jelušić.

“Znate odlično, kao i Vaši poslanici, ko nam dolazi da odlučuje, a znaćete i ko će, po “dubini” cimentirati resore i kakvom politikom. Samo prihvatanje tzv.apostolske Vlade i mandatara koji je već posvađao i svoje birače i predstavnike partija koje su ga dovele na vlast, je prevara; Vi što propagirate “građansko”, na osnovu čega ste dobili povjerenje građana, prihvatate “religijske ekstaze” mandatara, Vi, što se, naoko, borite protiv nepotizma, prihvatate rođake, kumove i prijatelje tog mandatara kao eksperte, iako nikad za njih nijeste čuli, Vi, koji se borite za “jednakost svih građana”, a time i naroda, dopuštate svojim glasovima da Crnogorci, u projektovanom “srpskom svetu”, postanu statistička greška; Vi, tobož, legalisti, dajete mandat Vladi koju niko nije želio! Osim Srpske pravoslavne crkve. I tu je vaša politička tragedija. Iako Vam Vaša poslanica Jelušić podrugljivo kaže kako smo se sad sjetili koliko volimo svoju državu, kad smo je doveli do ovakvog nivoa duga, moramo je, istine radi, ispraviti: Crnu Goru smo voljeli i volimo kao dom, otadžbinu, postojanje, iskon, naš “prvi i poslednji udah”, borićemo se za nju i dalje, iako su je prevarili i izdali mnogi, upravo zbog novca. PKS nikad i ni po koju cijenu neće. A koja je cijena Građanskom pokretu URA, da podrškom ovakvoj Vladi, pogazi vrijednosti jedine nam domovine?”, zaključuju u PKSCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve