Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Pantović: Da li znate da Bar kao najveća primorska opština u zemlji vaterpola nema bazen

On je poručio da će Demokrate u toj opštini izgraditi zatvoreni bazen u kojem će djeca moći da se bave jednim od najvažnijih, bazičnih sportova, plivanjem

Crna Gora kao zemlja vaterpola i Bar kao najveći primorski grad decenijama čekaju na izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u kojem bi naši sugrađani mogli da se bave sportovima na vodi i mimo ljetnjih mjeseci. I pored brojnih inicijativa,skupljenih potpisa i obećanja,izgradnja bazena još uvijek nije započeta, saopštio je kandidat koalicije ,,Idemo, ljudi! Demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar, Miloš Pantović.

On je poručio da će Demokrate u toj opštini izgraditi zatvoreni bazen u kojem će djeca moći da se bave jednim od najvažnijih, bazičnih sportova, plivanjem.

“Stvorićemo uslove za uvođenje plivanja u program nastave fizičkog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama. Pored toga, podržaćemo osnivanje plivačkog i vaterpolo kluba, čime ćemo omogućiti stasavanje novih vaterpolo i plivačkih asova”, poručio je Pantović.

Kako je naveo, pored izgradnje bazena, fokus nove lokalne samouprave biće razvoj i dalje unapređenje Sportsko-rekreativnog centra Topolica. Bar kao grad sa najviše sunčanih dana u regionu treba postati prepoznatljiv po sportskom turizmu kojim ćemo obogatiti turustičku ponudu i produžiti turističku sezonu.

“U prvom redu pokrenućemo rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih sportski terena i igrališta, čime ćemo unaprediti razvoj sporta u našoj opštini, koja je tokom proteklih decenija iznjedrila brojne šampione i priznate sportske radnike”, dodaje Pantović.

Najznačajniji projekat biće izgradnja zapadne tribine stadiona Topolica, koji će biti sproveden u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore i Uefom.

“Novoizgrađena tribina će u potpunosti zadovoljavati sve neophodne uslove za odigravanje utakmica u takmičenjima pod okriljem evropske kuće fudbala”, poručio je Pantović.

On je istakao da će, pored poboljšanih uslova za gledaoce i novinare, u podtribinskom prostoru biti smještene nove svlačionice, prostorije za anti-doping kontrolu, konferencijska sala za medije, pomoćne prostorije, kao i poslovni prostori pogodni za obavljanje komercijalnih i ugostiteljskih djelatnosti.

“Sprovođenjem navedenih aktivnosti biće dat snažan impuls razvoju sportskog turizma u našoj opštini, koja će ponovo postati atraktivna destinacija za pripreme brojnih sportskih ekipa, poput Antalije ili Medulina, ali i ozbiljan kandidat za organizaciju međunarodnih takmičenja u individualnim i kolektivnim sportovima”, zaključuje Pantović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve