Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Palević: Djeci koja žive na selu biće obezbijeđen besplatan prevoz do škola

''Svjesni činjenice da mjesečne karte dosta koštaju i toga da većina roditelja koji žive na selu privređuju i izdržavaju svoje porodice bavljenjem poljoprivredom i stočarstvom, te kako bi olakšali školovanje svoj djeci koja žive na selu biće obezbijeđen besplatan prevoz do škola, u kojem god se dijelu teritorije Crne Gore nalazili''

Djeci koja putuju do matične škole biće obezbijeđen besplatan prevoz do škole i nazad, kazao je predsjednik OO SNP Bijelo Polje, Danilo Palević.

“Svjesni činjenice da mjesečne karte dosta koštaju i toga da većina roditelja koji žive na selu privređuju i izdržavaju svoje porodice bavljenjem poljoprivredom i stočarstvom, te kako bi olakšali školovanje svoj djeci koja žive na selu biće obezbijeđen besplatan prevoz do škola, u kojem god se dijelu teritorije Crne Gore nalazili. Na taj način daćemo podsticaj da se djeca školuju i idu bezbrižno do svojih škola, olakšaćemo njihov blagovremen dolazak i boravak u školi, a i podstaći naše mlade bračne parove da ostaju na selu i djecu podižu u prirodnom i zdravom okruženju”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ovaj problem već dugo datira, i predstvaljajo je, smatra Palević, jedan primjer nebrige, a rezultat te ranije nebrige je dovodio do toga da se svake godine drastično smanjivao broj žitelja naših sela.

“SNP se oduvijek zalagala za razvoj i očuvanje sela i ostanak mladih na selu, vođeni time da nam je očuvanje porodice kao najbolje društvene vrijednosti na prvom mjestu, borićemo se da olakšamo i dovedemo, kroz sve ove svakodnevne olakšice, do boljeg životnog standard naših građana”, dodao je on.

Palević je kazao da je SNP, kao dio 43. Vlade, pokazala i dokazala “da ne govorimo “prazne priče”, već djelamo i ispunjavamo sve ono što smo obećali, na šta smo ponosni”.

“Nikada nas nije vodio populizam, pa neće ni ovog puta. Građani su nam na prvom mjestu, a poseban fokus u narednom periodu biće stavljen na razvijanje sjevera Crne Gore i svih naših sela”, poručuje Palević.

Socijalistička narodna partija je, ističe on, spremna da odgovori svim potrebama naših građana.

“Ovom problem ćemo stati na kraj, prvo kroz utvrđivanje broja djece koja putuju do svojih škola, zatim pravljenje plana linija kojim su obuhvaćena sva seoska naselja u Crnoj Gori, te ćemo inicirati i nastojati na tome da se kroz budžetska sredstva subvencionše đački prevoz, kako bi bio besplatan za sve učenike.

Mladi ljudi su stub svakog društva, SNP je uvijek i ostaće na očuvanju naše kulture, tradicije i pravih vrijednosti, obezbijedićemo to da se prevoz učenika do škole odvija nesmetano, redovno, bezbjedno i besplatno. Nastavljamo da ulažemo u sve sfere našeg društva. Za razvijenija sela, za djecu i mlade, za bolji životni standard, za Crnu Goru, Za tebe”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve