Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ove partije traže da Krivokapić smijeni Leposavića

Ističu da je Leposavićev nastup direktan je atak na jedan od najvećih uspjeha doskorašnjeg međunarodnog političkog kursa Crne Gore – a to je afirmacija dobrosusjedskih odnosa

Više crnogorskih partija predvođenih Demokratskom partijom socijalista, pozvale su premijera Zdravka Krivokapića da smijeni aktuelnog ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, nakon što je po drugi put odbio da prizna presudu Međunarodnog suda u Hagu po pitanju genocida u Srebrenici.

“S obzirom na to da je ministar pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimir Leposavić po drugi odbio da prizna presudu Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu i prizna da se u Srebrenici dogodio genocid, dolje potpisane partije ovim putem javno pozivaju predsjednika Vlade Crne Gore da u što kraćem roku smijeni pomenutog ministra, što bi bilo u najboljem interesu građana i države Crne Gore, saopšteno se u zajedničkom saopštenju partija

“Ne ulazeći u lične afinitete ministra Leposavića, njegove izjave sa sjednice Skupštine Crne Gore, održane u petak, ne samo da su izazvale oštre reakcije domaće i međunarodne zajednice, već duboko vrijeđaju građane Crne Gore, žrtve genocida u Srebrenici i njihove sunarodnike”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je Leposavićev nastup direktan je atak na jedan od najvećih uspjeha doskorašnjeg međunarodnog političkog kursa Crne Gore – a to je afirmacija dobrosusjedskih odnosa.

“Nadalje, stavovi ministra Leposavića dali su i jasan odgovor u kojem pravcu radi aktuelna Vlada Crne Gore – a on je u potpunoj suprotnosti sa davno postavljenim načelima građanske države. Naročito brine što su takve izjave izašle iz usta nekoga ko je u Vladi zadužen za resore pravde, ljudskih i manjinskih prava”, dodaju u zajedničkom saopštenju.

Dodatno, kao odgovorne predstavnike građana, naročito ih zabrinjava naglo urušavanje reputacije Crne Gore na međunarodnom nivou, za šta je odgovorna cjelokupna Vlada Crne Gore.

“Od skandaloznih dešavanja u sektoru bezbjednosti, sve do jučerašnjih opominjućih reakcija ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, a danas i ambasadora S.R. Njemačke kao i Evropske komisije, sve je više jasnih signala da ova Vlada ne radi u korist evropskog i transatlantskog puta Crne Gore”, ističu u saopštenju.

Najzad, dodaju, stavovi ministra Leposavića nedopustivi su i sa civilizacijskog aspekta.

“Zbog svega navedenog, pozivamo predsjednika Vlade da razriješi ministra Leposavića, koji je jasno potvrdio da je nedostojan funkcije koju obavlja”, zaključuju iz DPS.

Potpisnice saopštenja

Demokratska partija socijalista

Socijaldemokrate Crne Gore

Bošnjačka stranka

Albanska koalicija Jednoglasno

Demokratska partija – DP

Demokratska unija Albanaca

Demokratski savez u Crnoj Gori

Liberalna partija

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cudan odraz u ogledalu
29.03.2021-15:37 15:37

Pogledaj se cudni stvore
Pogledaj se na sta licis
Nemusti je jezik kore
Dal na nekog ti mi slicis
Vrlo cudno zboris druze
Oko lesa sve hijene kruze
I nadlijecu razni strvinari
Kako zines, vas mi dan pokvari