Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Otvoreno pismo grupe zaposlenih u Glavnom gradu: Tražimo da nas zaštitite od političara i funkcionera, prvenstveno Dajkovića, pa ostalih

Grupa zaposlenih traži da ih Sindikat javne uprave i pravosuđa i ombudsman zaštiti od političara koji ih nazivaju mediokritetima i unižavaju njihov doprinos i profesionalno obavljanje posla

Grupa zaposlenih u Glavnom gradu uputila je danas otvoreno pismo Sindikatu uprave i pravosuđa, ombudsmanu i medijima, tražeći da ih Sindikat javne uprave i pravosuđa i ombudsman zaštiti od političara koji ih nazivaju mediokritetima i unižavaju njihov doprinos i profesionalno obavljanje posla. To se, kako su naveli, najviše odnosi na Vladislava Dajkovića, funkcionera Slobodne Crne Gore, koji je trenutno na poziciji vršioca dužnosti rukovodioca Službe za građane u Glavnog gradu.

Njihovo pismo prenosimo integralno:

“Glavni grad Podgorica sistem je od preko 700 zaposlenih lica. O tome kako je ovaj kolektiv funkcionisao, koliko su sve karike u njegovom sistemu bile posvećene isključivo dobrobiti grada i građana, govori činjenica da je u razvoj Podgorice samo u posljednje četiri godine uloženo preko 150 miliona eura, a zahvaljujući brojnim projektima koji su realizovani u prethodnom periodu, ona danas može stati rame uz rame sa modernim evropskim gradovima.

O tome kako i koliko se u Podgorici radilo može posvjedočiti gotovo svaki njen stanovnik, svaki stanovnik Crne Gore, ali i oni koji u Crnoj Gori ne žive, ali je redovno posjećuju. Na adresu Glavnog grada pristizali su pozitivni komentari i brojnih ambasadora koji borave kod nas i koji su bili neposredni svjedoci dobrog pravca razvoja našeg grada.

Zbog svega ovoga čudi kako je moguće da razni političari radnike Glavnog grada nazivaju mediokritetima, onima koji su skloni zloupotrebi prava iz radnog odnosa, a najskoriji primjer flagrantnog kršenja ljudskih prava svih zaposlenih u Glavnom gradu je to što se oni karakterišu kao lica koja nemaju radne navike, ne poštuju radno mjesto, poslodavca, radne zadatke i obaveze.

Naime, izvjesni v.d. rukovodioca jedne od gradskih službi, lice bez dana radnog staža koje je široj crnogorskoj, a više javnosti susjednih republika, poznat po snimanju besprizornih video klipova, za šta je u posljenje vrijeme počeo da koristi i službene prostorije Glavnog grada, prilikom gostovanja u jutarnjem programu Prve TV rekao je sljedeće: “Najveći problem s kojim se trenutno suočavam, makar moja služba, ali siguran sam da je slično pitanje i u drugim preduzećima je nemar i nedisciplina radnika koje je doveo bivši režim, bivša gradska uprava.

Oni su navikli da na posao, ako počinje radno vrijeme u 8, pa ih pozovete da vidite što ih nema, kažu – a brate, raznio sam se sinoć, ili nijesam došao zbog nekog tamo lijevogproblema. Nije našao za shodno da nikom pošalje poruku. Jedva ga probudimo u 11 sati. Dođe na posao sav nikakav, a ja treba da snosim odgovornost zbog toga što je šater Službe za građane u tom trenutku bio prazan. Dakle, nedisciplina, nemar”, zaključio je “vrhunski” radnik i ekspert, čija je jedina stručna stavka u CV-ju pripadnost različitim političkim organizacijama i partijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve