Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

OTKUCAVA SAT: Odzvonilo apostolskoj Vladi

Postoje nezvanične medijske informacije da će DF u slučaju negativnog odgovora drugih partija vlasti na ponuđenu platormu, pokrenuti dijalog o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora, što uključuje i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore.

Danas je istekao rok koji je Demokratski front (DF) dao strankama parlamentarne većine da se izjasne o formiranju nove vlade, a za ponedjeljak, 13. decembra, je u Skupštini Crne Gore zakazano izjašnjavanje o inicijativi opozicionih stranaka za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj izvršnoj vlasti na čijem čelu je Zdravko Krivokapić.

DF je saopštio da će u slučaju negativnog odgovora pokrenuti dijalog o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora, što uključuje i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore.

U Podgorici su juče održane sjednice rukovodećih organa jednog dijela konstituenata DF-a. Iako se očekivalo da se predstavnici ovog saveza da se obrate javnosti, to će biti urađeno tek danas u podne.

Predstavnici DF-a obratiće se danas javnosti u Skupštini Crne Gore vezano za platformu koja podrazumijeva formiranje nove vlade.

Kako su rekli iz DF za Portal RTCG, sačekaće do ponoći, kada ističe rok koji su dali strankama parlamentarne većine da se izjasne o platformi koja podrazumijeva formiranje nove vlade.

Postoje nezvanične medijske informacije da će DF u slučaju negativnog odgovora drugih partija vlasti na ponuđenu platormu, pokrenuti dijalog o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora, što uključuje i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore.

Podsjećamo, iz URA su juče saopštili da je za njih neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom (DF) dogovaraju vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Oglasila se i Ujedinjena Crna Gora, iz koje su saopštili da će glasati protiv nepovjerenja Vladi i skraćenja mandata parlamentu.

Izglasavanje nepovjerenja Krivokapićevoj vladi zakazano je za ponedjeljak, 13. decembra, na inicijativu poslanika opozicionih stranaka, koju je potpisalo 40 poslanika, a da bi inicijativa bila izglasana nedostaje jedan glas.

Po Ustavu Crne Gore, Skupštini može prestati mandat prije vremena na koje je izabrana raspuštanjem ili skraćenjem mandata parlamenta i to na prijedlog predsjednika Crne Gore, vlade ili najmanje 25 poslanika. DF ima potrebnih 25 poslanika da bi podnio tu inicijativu.

Izglasavanje nepovjerenja vladi ili organizovanje novih izbora je izvjesno. Pitanje je samo da li će vladu srušiti opozicija ili stranke iz vladajuće većine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
11.12.2021-10:04 10:04

Podrzavamo premijera Krivokapica.Listom. Obrazovan,nekorumpiran,umjeren coek sa jasnom vizijom kako napraviti boljitak Crnoj Gori.

Crnogorka
11.12.2021-14:36 14:36

Rovca sa katunima bez struje vidi se da zivis u mraku nijesi ti da silazis sa katuna sjedi djesi dje ti je i mjesto U MRAKU  !