Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Osnivački kongres CEP-a u neđelju u Podgorici: Novak Adžić jedini kandidat za predsjednika stranke

Kako je saopšteno iz CEP-a, na kongresu će učestvovati više od 300 delegata iz Crne Gore i dijaspore i preko 30 uglednih gostiju

Osnivački kongres Crnogorske evropske partije (CEP) biće održan u neđelju, 26. novembra u 10 sati u Hotelu Hilton u Podgorici.

Kako je saopšteno iz CEP-a, na kongresu će učestvovati više od 300 delegata iz Crne Gore i dijaspore i preko 30 uglednih gostiju.

Na kongresu će biti izabran predsjednik Crnogorske evropske partije i Glavni odbor od 77 članova. Jedini kandidat za predsjednika CEP -a je pravnik i istoričar, doktorand istorijskih nauka mr Novak Adžić.

Kongres će usvojiti Program i Statut partije i donijeti odluku o osnivanju partije.

Svečanom dijelu kongresa prisustvovaće i pozdraviti učesnike predstavnici političkih partija: u ime DPS generalni sekretar mr Aleksandar Bogdanović, u ime Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović, Socijaldemokrata doc. dr Damir Šehović, Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka, Hrvatske građanske inicijative mr Adrijan Vuksanović, Liberalne partije Crne Gore Vatroslav Belan i Partije crnogorskih Muslimana Hazbija Skenderović. Skupu će se obratiti i Džejms Šiling, njemački intelektualac i diplomata.

Pozdravne telegrame kongresu CEP- a uputili su Borislav Banović u ime SDP Crne Gore, a od istaknutih ličnosti iz Srbije književnici Vuk Drašković i Svetislav Basara.

Iz Crne Gore telegram podrške uputio je akademik prof. dr Šerbo Rastoder, dok će se učesnicima kongresa obratiti u svojstvu visokih gostiju prof. dr emeritus Ilija Vujošević, prvi predsjednik SDP i nekadašnji predsjednik antiratnog suverenističkog Crnogorskog vijeća evropskog pokreta i fondacije Sveti Petar Cetinjski, zatim akademik i predsjednik DANU Blagota Eraković, prof. dr Nebojša B. Vučinić, akademik DANU i bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava u Stazburu, član Savjeta CEP-a i doc. dr Draginja Vuksanović-Stanković, bivša poslanica u Skupštini Crne Gore i istaknuta borkinja za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore.

Kako su naveli iz CEP-a, u ime Matice Crnogorske kongresu će u svojstvu gosta prisustvovati njen predsjednik mr Ivan Jovović. Skupu će prisustvovati kao gost i dr Aleksandar Mugoša, kardiohirurg i brojne druge ličnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
22.11.2023-20:16 20:16

Zelim Vam dobar..i uspjesni start..da odbranimo drzavu CG…od napasti..koja nas je zadesila..Sloga..i ljubav..drzavu brani..samo naprijed..za spas nase jedine drzave CG..Stop fasistima..litijasima..stranim popovima..i svih..koji jurisaju na nasu postojbinu……………….Amen!

MNE083
23.11.2023-04:37 04:37

Neka nam je sa srecom! Postovani g. Adzicu, hvala vam sto ste se ukljucili u ove mutne politicke vode. Trebao nam je covjek kao vi da se bezuslovno i nesebicno bori za nasu CG! Okupili ste prave ljude da vodite gradjane u pravom smeru i da pobjedimo ovo zlo sto nas je snaslo od fasista kleronacionalista i velikosrba! Nek’ je vjecna!!!!