Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Osmani Abazoviću: Srbija nastavlja sa opstrukcijama primjene sporazuma

Kako se navodi u saopštenju Predsjedništva Kosova, Osmani je navela da će uprkos tim opstrukcijama Kosovo nastaviti da koordinira sa saveznicima kako bi osiguralo da sporazum bude sproveden

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani poručila je na sastanku sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem da Srbija nastavlja sa opstrukcijama u vezi sa primjenom Ohridskog sporazuma, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju Predsjedništva Kosova, Osmani je navela da će uprkos tim opstrukcijama Kosovo nastaviti da koordinira sa saveznicima kako bi osiguralo da sporazum bude sproveden.

“Osmani je naglasila da Briselski sporazum tretira Kosovo i Srbiju kao ravnopravne strane u kontekstu međudržavnih odnosa, iako Srbija nastavlja sa opstrukcijama u vezi sa primenom postignutog sporazuma. Uprkos tome, predsjednica Osmani je istakala da će Kosovo nastaviti da koordiniše sa međunarodnim saveznicima u vezi sa sprovođenjem sporazuma i da je posvećeno trajnom miru, bezbjednosti i stabilnosti”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, Osmani je pozdravila sporazum postignut između Kosova i Crne Gore o vazdušnom saobraćaju, koji su u petak potpisali kosovski premijer Aljbin Kurti i Abazović.

Kako se navodi u saopštenju, Osmani istakla da Kosovo i Crna Gora dijele iste stavove o značaju evroatlantskih integracija država regiona kao garancije mira i prosperiteta.

“Crna Gora je prijateljska i partnerska zemlja Kosova. Uvjerena sam da će Crna Gora još više podržavati Kosovo u nastojanju da ojača međunarodni subjektivitet, uključujući članstvo u međunarodnim organizacijama, za šta je dobila podršku premijera Abazovića”, navela je Osmani.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
16.04.2023-08:17 08:17

E bas Dritana Bazdovica zabole za Kosovo..Sin UDBASA Dzoa Abazovica i praunuk Selima Albanskog cetnika s juga Srbije nit je Kosovar niti Albanac vec Askalija [Albanizirani Rom]…On misli samo na sebe… U toku rata na Kosovu krajem proslog vijeka veliki broj Askalija se pridruzio srpskoj vojski tj cetnicima zato da bi mogli da pljackaju Albanske kuce…Oni su ujedno bili vodici i tumaci kad je trebalo..Dakle Albanski cetnici itekako postoje..E ti Albanski cetnici nisu smjeli da cekaju povratak Albanaca vec su listom pobjegli za Srbiju ili Crnu Goru cesto s ratnim plijenom tj zlatom i devizama…Naravno u Srbiji i Crnoj Gori… Pročitaj više »

Tara
16.04.2023-11:46 11:46

Gospodja Osmani je jedna pametna lijepa gospodja..Dritan obilazi Albaniju-Kosovo -Srbiju..kako bi CG ugrozio..stim..da da Albaniji Tuzi-Kosovo kosovarima..a Srbiji ostatak CG..a crnogorce bi pretvorio u drugu Srebrenicu..Ovaj albanac..je teski kriminalac-BIA spiun..lupez..naseg..crnogorskog blaga….pa kad sve bude–pred ocima crnogoraca..pokrao..otvorice “ovoreni Balkon”
Mi se moramo braniti..mi sutimo..i cekamo smrt pred oci..Ove kriminalne-cetnicke bande..na celo popa Micovica..spremaju..Uzas u drzavu CG..