Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Opštinska inicijativa 21. maj iz Budve biće u ponedjeljak na Belvederu

GI 21. maj Opštinska inicijativa u Budvi, dodao je on, snažno se zalaže da se Crna Gora vrati evropskom putu integracija i da Budva kao turistički centar Mediterana na tom putu ponovo postane snažan zamajac ovog procesa

Povodom predstojeće proslave velikih praznika slobodoljubivog svijeta kojima se obilježavaju 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, Građanska inicijativa 21. maj Opštinska inicijativa u Budvi pridružuje se proslavi ovih praznika na crnogorskom antifašističkom Belvederu gdje su se Crnogorski antifašisti 1936. i 2021. godine snažno suprostavili fašizmu i klerofašizmu, potvrdjujući tako svoj put permanentne antifašističke borbe u cilju odbrane građanskog i nacionalnog dostojantva Crne Gore, poručio je predsjednik Opštinske inicijative GI 21. maj u Budvi Rade Ratković.

“Na tom svetom mjestu naši članovi će se i ovoga puta okupiti”, najavio je Ratković.

Prema njegovim riječima, ovi veliki praznici spojeni u jednom danu proslavljaju se u znak sjećanja na završetak Drugog svjetskog rata u Evropi 1945. godine i pobjede nad fašizmom – najvećom pošasti u istoriji civilizacije, kao i na početak stvaranja Evropske unije, pet godina kasnije.

“Ove godine se obilježava 77. godišnjica završetka Drugog svjetskog rata u znak sjećanja na dan kada je 1945. nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu i 72. godina od pokretanja inicijative za stvaranje današnje Evropske unije. Dan Evrope slavimo kao dan koji je označio prekretnicu u odnosima evropskih zemalja i otvorio put stvaranju zajednice država na tom kontinentu”, rekao je Ratković.

GI 21. maj Opštinska inicijativa u Budvi, dodao je on, snažno se zalaže da se Crna Gora vrati evropskom putu integracija i da Budva kao turistički centar Mediterana na tom putu ponovo postane snažan zamajac ovog procesa!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
QuQuLeLe
07.05.2022-20:18 20:18

I ovaj srbomrzac se besplatno školovao u Beogradu. Koliko li kao turista troši na Kopaoniku,Zlatiboru, Beogradu,Jahorini, itd. ?