Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Bar: Očekujemo realizaciju projekta vodosnabdijevanja u najskorijem roku

Na ovaj način konačno se, kako kažu, rješavaju i najveći i prioritetni životni izazovi za mještane Mrkojevića.

Opština Bar pozdravlja to što je Vlada Crne Gore na dnevni red konačno uvrstila informaciju o ustupanju izgradnje infrastrukture i obavljanja komunalnih djelatnosti javnog vodosnabdijevanja i upravljanja komunalnim otpadnim vodama u naseljima Dobra Voda, Veliki Pijesak i Utjeha u Baru i naselju Kruče u Ulcinju, d.o.o. “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, saopšteno je iz Opštine.

Podsjećaju, Opštine Bar i Ulcinj prenijele su prije 11 mjeseci nadležnost Vladi Crne Gore kojom se preduzeće “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” obavezuje da realizuje ovaj projekat u cilju trajnog rješavanja vodosnabdijevanja u ovim bezvodnim krajevima dvije Opštine koji su posljednjih godina postali turističke atraktivne destinacije pa je potreba za uređenjem ovog pitanja sve veća.

Na ovaj način konačno se, kako kažu, rješavaju i najveći i prioritetni životni izazovi za mještane Mrkojevića.

“U Informaciji se navodi da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dopisom od 09.02.2021. godine, predsjedniku Opštine Bar, s aspekta svojih nadležnosti, potvrdilo da nema smetnji za realizaciju predmetnog zahtjeva. Donošenjem navedenih odluka i zaključenjem Sporazuma od strane predsjednika opština Bar i Ulcinj, stvoreni su uslovi da Vlada, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima i Zakonom o regionalnom vodosnabdijevanju Crnogorskog primorja, povjeri realizaciju ovog projekta d.o.o. „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, kao privrednom društvu sa svojstvom pravnog lica u vlasništvu države, čiji je Vlada osnivač.

Imajući sve ovo u vidu, Opština Bar očekuje od Vlade Crne Gore i d.o.o. “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” da što prije započnu sa izradom idejnog rješenja za ovaj projekat, kako bi se u najskorijem roku otpočelo sa realizacijom ovog životno važnog pitanja za mještane ovih naselja u Opštini Bar i Ulcinj”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve