Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Oprečno o Radnoj grupi koja se bavi etičkim kodeksom poslanika

Sastanak clanova Radne grupe koja se bavi izradom Nacrta etičkog kodeksa poslanika u izbornim kampanjama sa međunarodnim predstavnicima samo što je završen počela je polemika oko njegove sadržine

Radna grupa koja se bavi etičkim kodeksom poslanika u izbornim kampanjama imala je sastanak sa predstavnicom Venecijanske komisije i OEBS-a Tatjanom Boguščević. Nakon sastanka rukovodilac radne grupe Miodrag Vuković rekao je da su od ekspertkinje dobili ocjenu da su na pravom putu i da posao dobro rade. S druge strane Momo Koprivica iz Demokratske Crne Gore kaže da je sastanak doveo u zabludu međunarodne predstavnike zato što je DPS svoj dokument predstavio kao zvanični.

Foto: Arhiva

Sastanak clanova Radne grupe koja se bavi izradom Nacrta etičkog kodeksa poslanika u izbornim kampanjama sa međunarodnim predstavnicima samo što je završen počela je polemika oko njegove sadržine.

“Rekla je da je ono što smo uradili kao radnu verziju kao mogući tekst kao moguću ponudu učesnicima izbornih kampanja da se stvari ne kanališu, ali kontrolišu dobar napor,” rekao je Miodrag Vuković iz DPS-a.

“Taj sastanak liči na dovođenje u zabludu međunarodnih predstavnika od strane DPS-a. Oni ih pozivaju na sjednice svoj partijski materijal im podmeću kao rad zvaničnog instutucionalnog parlamentarnog tijela”, rekao je Momo Koprivica iz DPS-a.

Demokarte su dokument o kojem se govorilo na sastanku dobili pred njegov pocetak.

Na vrijeme da između ostalog u njemu pročitaju da se predlaže formiranje etičkog komiteta koji bi odlučivao o povredama kodeksa.

Komitet bi imao 3 člana iz vlasti i 3 iz opozicije i predsjednika.

“Predlažu da predsjednik CANU bude predsjednik etičkog komiteta a o kakvoj se političkoj etici može govoriti kad oni žele da poslovnog partnera šefa sopstvene partije imenuju za šefa etičkog komiteta”, kaže Koprivica.

I ne samo ovo nego sav posao u radnim grupama ako se Demokarte budu pitale bi mogao pasti u vodu. U DPS-u tog potopa se ne plaše.

Kako god za razjašnjavanje nemaju mnogo vremena i svima njima je jasno da rokovi za ove poslove broje poslednje dane.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve