Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Opozicija sjutra potpisuje Sporazum o popisu koji im šalje Spajić

U Sporazumu nije preciziran datum održavanja popisa

Opozicija će sjutra potpisati Sporazum o uslovima za održavanje popisa koji im je proslijedio predsjednik Vlade Milojko Spajić.

Premijer je večeras potpisao taj dokument. Sporazum treba da potpišu i nacionalni savjeti manjina.

U Sporazumu nije preciziran datum održavanja popisa.

Popis stanovništva u Crnoj Gori, kako je najavljeno, biće sproveden od 30. novembra do 15. decembra, predviđeno je predlogom Zakona o izmjenama i dopunama zakona o popisu koji je 16. novembra predat u skupštinsku proceduru.

Prijedlog sporazuma je poslat nakon što je Spajić prihvatio sve zahtjeve opozicije, a Monstat zvanično najavio novi javni poziv za popisivače.

Predviđeno je proširivanje popisnih komisija sa dva nova člana opozicije i jednim članom vijeća manje brojnih naroda u gradovima u kojima su zastupljeni.

Opozicija je ranije saopštila da im je predloženi sporazum prihvatljiv, ali i poručila da u popisu neće učestvovati ukoliko do tada ne budu ispunjeni svi zahtjevi iz tog dokumenta.

Premijer Spajić večeras je održao sastanak sa savjetima manje brojnih naroda sa kojima je razgovarao o usaglašavanju tehničkih detalja sporazuma o uslovima za sprovođenje popisa stanovnišva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve