Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Omeragić: Manjinske partije moraju biti dio Vlade

Što se tiče partnerstva u budućoj Vladi, Bošnjačka stranka, prema riječima Omeragića, traži partnera na realizaciji svih projekata koje su kroz kampanju isticali, a to su prije svega ravnomjerni regionalni razvoj i EU integracije

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić gostujući u jutarnjem programu televizije 7 istakao je da se osjećaju kao pobjednici izbora održanih u nedjelju te da nisu očekivali toliko dobar rezultat na vanrednim parlamentarnim izborima dodajući da je od partija koje čine manjinsku Vladu jedino BS ostvario pozitivan rezultat dok su ostale zabilježile pad.

“Ovo govori da su građani vjerovali to što je BS radio u prethodnom periodu. Radili smo u interesu građana i države i zato smo nagrađeni, kazao je Omeragić.

Što se tiče partnerstva u budućoj Vladi, Bošnjačka stranka, prema riječima Omeragića, traži partnera na realizaciji svih projekata koje su kroz kampanju isticali, a to su prije svega ravnomjerni regionalni razvoj i EU integracije.

“Kao partnera nas preporučuje dosadašnji rad, ali i izborni rezultat koji smo ostvarili u nedjelju veče”, kaže Omeragić.

On smatra da manjinske partije moraju biti dio Vlade i podsjeća da je jedina Vlada koja nije imala predstavnike manjina bila Vlada Zdravka Krivokapića koja nije imala dug vijek.

“Bošnjačka stranka je činilac bez koje je danas nezamislivo praviti Vladu”, ističe on i dodaje da će izborna matematika oko sastava buduće Vlade biti zanimljiva do samog kraja procesa.

Bošnjačka stranka će se snažno zalagati da Berlinski proces, ne Otvoreni Balkan, bude put Crne Gore, kao i sva pitanja EU integracija.

Malu izlaznost birača Omeragić objašnjava velikim brojem izbornih procesa u poslednjih par mjeseci.

“Građani zahtjevaju novu ponudu kako bi zavrijedili pažnju da izađu na nekim novim izborima jer više ne privlači narativ protiv gospodina Đukanovića jer kao što znamo došlo je do uspostavljanja novog rukovodstva u DPS-u”, kazao je Omeragić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve