Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ohrabruje najava snažnijeg angažmana međunarodnih partnera u promociji stabilnosti i demokratije

Tokom susreta razgovarano je o političkim procesima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kako  ključnim izazovima sa kojima se suočavaju građanske i evropske snage u ove dvije zemlje, posebno u svijetlu narastajućeg nacionalizma u regionu i prijetnji njegovoj stabilnosti

Pored brojnih negativnih tendencija koji se aktuelno dešavaju u regionu ipak ohrabruje najava snažnijeg angažmana naših međunarodnih partnera u promociji stabilnosti, demokratije, vladavine prava i procesa EU integracija, konstatovano je u toku susreta delegacija SDP Crne Gore i SDP Bosne i Hercegovine.

“Delegacija SDP Crne Gore se u okviru redovne razmjene mišljenja i partnerske saradnje susrela sa delegacijom SDP Bosne i Hercegovine, predvođenu predsjednikom Nerminom Nikšićem“, saopšteno iz Socijaldemokratske partije Crne Gore.

Kako su naveli, delegaciju SDP Crne Gore činili su predsjednik Raško Konjević, počasni predsjednik Ranko Krivokapić, potpredsjednik Adis Balota i generalni sekretar Ivan Vujović, dok su pored predsjednika Nikšića u delegaciji SDP BiH bili gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, šef kluba zastupnika SDP BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović i potpredsjednik SDP BiH Ivan Boban.

Tokom susreta razgovarano je o političkim procesima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kako  ključnim izazovima sa kojima se suočavaju građanske i evropske snage u ove dvije zemlje, posebno u svijetlu narastajućeg nacionalizma u regionu i prijetnji njegovoj stabilnosti.

“SDP Crne Gore i SDP BiH dijele identične vrijednosti da je razvoj građanskog društva i konačan poraz nacionalističkih i velikodržavnih ideologija uslov napretka zemalja regiona i regiona u cjelini. Pored brojnih negativnih tendencija koji se aktuelno dešavaju u regionu ipak ohrabruje najava snažnijeg angažmana naših međunarodnih partnera u promociji stabilnosti, demokratije, vladavine prava i procesa EU integracija”, zaključeno je tokom razgovora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve