Lider URA Dritan Abazović razgovarao je u Tamepreu (Finska) sa ministricom unutrašnjih poslova Finske Mariom Ohisalom. Susret je organizovan na marginama godišnjeg sastanka Zelenih Evrope na kojem URA podnosi aplikaciju za članstvo u porodicu zelenih partija.

foto URA

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o integracionim procesima i prilično konfuznoj politici proširenja koja je nastupila poslednjih mjeseci .

“Razgovarali smo i o u situaciji u Crnoj Gori, najviše o vladavini prava i borbi protiv korupcije. Informisao sam ministricu Ohisalo o problemima vezanih za izbore i nedostatku povjerenja u izborni proces. Finska može biti važan prijatelj Crne Gore s obzirom da Zeleni koji su dio vladajuće koalicije snažno podržavaju integraciju Zapadnog Balkana u EU. Međutim, očekuju i konkretne rezultate od zemlje kandidata”- istakao je Abazović nakon sastanka.

 Inače, partija Zelenih u Finskoj je druga po snazi, a u aktuelnoj vladi pokrivaju tri ministarstva, među kojima je i ministarstvo inostranih poslova.

“Prilikom poslednje posjete Crnoj Gori, ministrar spoljnih poslova Finske je na pres konferenciji govorio o tome da sve izbore treba održati u istom danu. Ideja o slobodnim izborima nadišla je Crnu Goru i sve je više podrške da se do njih dođe. Crnogorska vlast ima sve manje prostora za manipulacije i svaki kontakt nam je važan u borbi za osvajanje slobode” – naglasio je Abazović.

Abazović je tokom razgovora istakao da izmjene zakona jesu vazne, ali da je njihova primjena jos značajnija u cilju ostvarivanja ustavnih prava građana.

Drugog dana zasijedanja u Tampereu, zakazani su sastanci sa evropskim poslanicima kao i liderski sastanak kojem će prisustvovati i predsjednik URA.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve