Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Odžić: Mučna slika bezbjedonosnog sektora, umjesto kriminalcima, utjeruje strah u kosti građanima

Podsjeća da se najveća rasprava vodila na relaciji PES-URA, jednima se pripisuju bratski odnosi sa Kavčanima a drugima sa Škaljarcima

Posljednji Odbor za bezbjednost je više ličio na poligon za nadmetanje ko od prisutnih ima bolje konekcije sa kriminalnim grupama, nego na ozbiljno tijelo zaduženo da štiti građane i državu od djelovanja kriminalnih grupa. Epilog cjelodnevne graje je samo jedan, ni ova ni predhodne vlade ne rade na suzbijanju kriminala, već na sklapanju kriminalnih dilova radi ličnog i partijskog interesa, ocijenio je Petar Odžić, zamjenik predsjednika SDP-a.

“Običan gledalac bi mogao zaključiti da kao pobjednik dana izlazi ministar Milović sa najviše krimi-konekcija i povezanosti sa kriminalnim djelima iz prošlosti. Međutim, iz optužbi se vidi da za njim ne zaostaje ni bivši premijer Abazović, sa svojim pulenima Milošević-Adžić. Relacije je javno potvrdio i šef SPO Predrag Šuković, sa svojim rođačkim i kumovskim linijama. Ipak, čuli smo da postoje i druge razlike, navodno podržavaju različite klanove. I tu je prije svega i ključni razlog svađe, jer da su na istom platnom spisku, jasno je da se ne bi javno svađali i iznosili krivična djela pred lice javnosti”, smatra Odžić.

Podsjeća da se najveća rasprava vodila na relaciji PES-URA, jednima se pripisuju bratski odnosi sa Kavčanima a drugima sa Škaljarcima.

“Za vrijeme trajanja te višesatne borbe, Demokrate su po običaju govorile o čojstvu i junaštvu, Jole Vučurović o rekonstrukciji Vlade, dok je Milan Knežević recitovao poeziju i pomagao Dritanu sa padežima! Jedino čudi zbunjenost parlamentarne opozicije koja je sve pratila u šoku i nevjerici”, naglasio je Odžić.

Prema njegovim riječima sve u svemu, jako mučna slika bezbjedonosnog sektora, koja umjesto kriminalcima, utjeruje strah u kosti običnom građaninu, koji poslije Odbora za bezbijednost, sa pravom ne vjeruje u postojanje institucija sistema.

“Naročito kada vidimo i stav premijera na svečanosti povodom 100 dana vlade, koji se ponaša kao da ne zna da se održao Odbor, ili da se to dešava u nekoj drugoj državi. Predstoji nam puno posla kako se ovakve i slične situacije ne bi dešavale, i kako bi u narednom periodu dokazali i građanima i međunarodnim partnerima da ova zemlja može da se izbori protiv korupcije i organizovanog kriminala”, zaključio je Odžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve