Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Odović: Odbor povjerenika u Andrijevici, Budvi i Šavniku ako ne postupe po odluci Vlade

''Opštini Budva je naloženo da ima rok od 10 dana od objave ove odluke u Službenom listu da donese strateški plan razvoja Opštine Budva, imenuje najviše dva potpredsjednika opštine i privremeno udalji sa rada predsjednika Opštine Budva, jer su se za to stekli uslovi'', rekao je Odović

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović saopštio je na konferenciji za novinare da su na današnjoj sjednici Vlade usvojene odluke o upozorenju skupštinama opština Šavnik, Budva i Andrijevica zbog krize lokalne vlasti u ta tri grada.

“Opštini Budva je naloženo da ima rok od 10 dana od objave ove odluke u Službenom listu da donese strateški plan razvoja Opštine Budva, imenuje najviše dva potpredsjednika opštine i privremeno udalji sa rada predsjednika Opštine Budva, jer su se za to stekli uslovi”, rekao je Odović.

On je komentarisao situaciju u opštinama Andrijevica i Šavnik, i istakao da je SO Šavnik obavezna da sprovede određene mjere kako bi se njene nadležnosti u potpunosti izbršile, i kako bi DIK izvršio održavanje izbora u Šavniku.

“U Opštini Andijevica imamo situaciju da nije nekoliko puta došlo do glasanja za smjenu predsjednika opštine”, kazao je Odović.

Prema njegovim riječima u pomenutim opštinama, ukoliko ne postupe po odluci Vlade, Ministarsvo javne uprave steći će pravo da imenuje odbor povjerenika.

Skupštinama opština je dat rok od 10 dana da izvrše zakonom utvrđene obaveze.

Odović je najavio da je njegov resor počeo rad na plalnskoj dokumentacijj za sve opštine u Crnoj Gori kako bi građani mogli da rade u skladu sa planom.

On je najavio da je predviđena toplifikacija Pljevalja.

“Primarni toplovod će ići od TE do centra Pljevalja. Tako ćemo početi da rješavamo problem sa zagađenošću vazduha u Pljevljima. Ovim PUP-om predviđeno je izmještanje korita rijeke Ćehotine. Stiču se uslovi da se zalihe uglja koriste do svog maksimuma. U toku rekonstrucije TE uz zasluge ministra Saše Mujovića Rudnik će izvoziti ugalj u Srbiju i nećemo imati posrednike i tako ćemo najviše dobiti za ugalj”, kazao je Odović.

O najavi 30.000 stanova za Podgoricu

“Dio stanova će biti za one u stanu socijalne potrebe, a drugi dio će biti prodat po povoljnim uslovima, dok će mali dio stanova biti dat po tržišnim uslovima. Sada gledamo koja je to lokacija pogodna za izgradnju nove Podgorice, odnosno novog Titograda. Izgradnja ovih stanova teći će u fazama, blok po blok, gdje ćemo imati humane uslove, sa vrtićima, školama i zelenim površinama. Na čelu radne grupe za ovo pitanje je premijer”, pojasnio je Odović.

On je najavio da slijedi izrada Master plana koji će odrediti smjernice za izgradnju tog kompleksa stanova.

“Očekujem početak gradnje početkom sljedeće građevinske sezone. Zainteresovani smo da se projekat slican 1000+ podrži. Razmrramo opcije ali će biti sličan ili taj program u proširenom obliku”, kazao je on.

O Lameli C je rekao:

“Legalizaciju vrši lokalna samouprava. Rekao sam da svaki objekat koju može biti legalizovan neće bit rušen. Postupićemo u skladu sa zakonom”, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve