Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbrambena saradnja Crne Gore i Mađarske na pouzdanim osnovama

Krapović je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo dugogodišnjim dobrim međudržavnim odnosima Crne Gore i Mađarske, posebno naglašavajući značaj podrške Mađarske tokom evroatlantskih integracija Crne Gore

Odbrambena saradnja Crne Gore i Mađarske je na pouzdanim i odličnim osnovama, zaključak je današnjeg susreta ministra odbrane Dragana Krapovića sa ambasadorom Mađarske Jozefom Negjesijem.

Krapović je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo dugogodišnjim dobrim međudržavnim odnosima Crne Gore i Mađarske, posebno naglašavajući značaj podrške Mađarske tokom evroatlantskih integracija Crne Gore.

Iz Ministarstva su kazali da Krapović je istakao odličnu odbrambenu saradnju dvije zemlje, te iskazao zahvalnost na brojnim prilikama za usavršavanje pripadnika Vojske Crne Gore u organizaciji Oružanih snaga Mađarske, podsjećajući i na višegodišnje zajedničko angažovanje u okviru misije ISAF u Avganistanu pripadnika oružanih snaga dvije zemlje.

Istučući da je ostvarivanje članstva u Evropskoj uniji jedan od prioriteta 44. Vlade Crne Gore, Krapović je upoznao sagovornika sa napretkom koji je Crna Gora ostvarila u pogledu reformi.

On je istakao značaj podrške saveznika i partnera u postizanju ovog ključnog cilja i izrazio nadu da će Mađarska nastaviti da podržava evropski put Crne Gore tokom predstojećeg predsjedavanja EU, koje će započeti od sredine godine.

Navodi se da ambasador Negjesi je takođe naglasio veoma dobru odbrambenu saradnju Crne Gore i Mađarske, uz očekivanje da će se ona dodatno intenzivirati u narednom periodu.

Sagovornici su istakli spremnost za dalje unaprijeđenje odbrambene saradnje, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u okvirima regionalnih inicijativa, uz jačanje savezničke saradnje u okviru Alijanse, konstatovano je tokom susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve