Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Budva: Usvojena odluka kojom traže Božovićevo puštanje na slobodu, dostaviće je Vladi i pravosuđu

Više od četiri hiljade građana Budve dalo je potpis u inicijativi kojom se traži da se omogući uhapšenom Božoviću da upravlja Opštinom. Kako je navedeno u inicijativi, pritvor Božovića onemogućava da vrši funkciju, što proizvodi štetne posljedice po Opštinu i njene građane

Odbornici u Skupštini Opštine Budva usvojili su ”Odluku o zaštiti interesa građana i obezbjeđenje nesmetanog funkcionisanja organa lokalne uprave”, koja je predložena inicijativom više od 4.000 potpisa građana, a kojom traže puštanje predsjednika te lokalne uprave Mila Božovića na slobodu.

Kako je navedeno na današnjoj sjednici, odluka će biti dostavljena odlazećoj Vladi, Ministarvu pravde, Višem sudu, Apelacionom sudu i ostalim pavosudnim organima.

Odluku je podržalo 27 odbornika većine, četvoro je bilo protiv, a osmoro uzdržano.

“Božović smijenio Đukanovića, a ovako mu se vraća”

Predsjednik lokalnog parlamenta Nikola Jovanović (DF) kazao je kako su “ispunjeni svi zakonski propisi da se mjera pritvora zamjeni nekom drugom adekvatnom mjerom”.

“Akcija hapšenja je ispolitizovana u susret parlamentarnim izborima. Garantujemo da će u slučaju izricanja blažih mjera biti dostupan pravosudnim organima”, rekao je on, dodajući da je “Božović smijenio Mila Đukanovića, a ovako mu se vraća”.

“Antireklama koja devastira Crnu Goru”

Odbornici vladajućeg DF-a traže da Božović bude pušten da se brani sa slobode.

“Ovo je antireklama koja devastira Crnu Goru kao turističku destinaciju”, poručila je Mirjana Gregović (DF).

Tičić: Imate većinu koja može da imenuje potpredsjednika opštine

Milan Tičić (DPS) rekao je kako inicijativa nije na mjestu, da u lokalnom parlamentu ne treba da se raspravlja o takvim temama, te da je riječ o stvari kojom treba da se bavi tužilaštvo.

“Vaša je krivica, niste imenovali potpredsjednika, imate većinu koja može da imenuje potpredsjednika. U nama imate partnera da iznesemo ovu sezonu i da iznesemo problem koji se stvorio u interesu svih naših građana, a da na jesen izađemo na izbore”, dodao je Tičić.

Kralj: Danas prema Božoviću, sjutra prema svima nama

Nikola Kralj (DF) rekao je da neće prihvatiti “nepravdu”.

“Milo Božović koji pripada srpskom narodu smeta, ovo je trenutno prema Milu Božoviću sjutra če biti prema svima nama”, istakao je on.

Ivanović: Bolje protestovati na trgu nego na kružnom toku

Ivan Ivanović (URA) kazao je kako je protiv protestnog okupljanja na kružnom toku na ulazu u Budvu, koji je najavljen za večers u 19 časova.

“Iskzati bunt je svakako legitimno, ali na nekom od trgova kako ne bismo ugrožavali funkcionisanje u gradu”, rekao je on.

On je pominjao i odlazećeg premijera Dritana Abazovića, navodeći kako je on “potpisao Temeljni ugovor u cilju spuštanja tenzija”.

Radović: Iskreno želim da vjerujem da je nevin

Krsto Radović (Demokrate) kazao je kako je nastao “problem blokade grada i nemogućnosti funkcionisanja cijeog sistema”.

“Zakonska rješenja postoje, siguran sam da je gospodinu Božoviću Budva na prvom mjestu i da ovaj grad neće biti blokiran. Nadam se da ćemo izaći iz ovog ćorsokaka iskreno želim da vjerujem da je gospodin Božović nevin”, dodao je.

Odžić: Postoji niz mogućnosti da izađemo iz ovoga

Prema mišljenju Petra Odžića (SDP) riječ je o događajima koji degradiraju imidž Budve.

“Parlamentarna većina je blokirana nedostatkom prvog čovjeka. Jako je diskutabilno da se ovlasti neko treće lice, ali ima arsenal pravnih mogućnosti kako iz ovoga izaći”, kazao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
zanatlija
21.04.2023-11:29 11:29

Dokle vise braniti kriminalce, ma kakav imunitet imali. Sve gradjane treba jednako tretirati ako su prekrsili zakon..

mozemo
21.04.2023-11:30 11:30

Mi Mozemo mnogo bolje..

Dara
21.04.2023-15:58 15:58

Najbolje zna tuzilastvo i ono nek odluci -najbolje da trazimo za sve  Kriminalce da se puste na slobodu a ne samo Bozovic !A to sto Cetnik Jovanovic izjavljuje da je smijenijo GOS DJUKANOVICA i ovako mu se vraca -kakve to veze ima sa kriminalom -samo da znas on a ni ti nikad ni 0,1% necete imat podrske u CG koliko je imao MILO i ugleda u Svijetu !

Cetinje
21.04.2023-18:39 18:39

Što vas je “debelo zadužio”glavni dobavljač droge na području Budve i “malo dalje”jeste li “stavili korpu”na njušku onome bernandincu Ivanoviću iz Komunalnog,dajte mu kakvu koščinu da glodje i “bit će miran”.

COL
21.04.2023-22:49 22:49

Gledam one Demokrate što crvene kravatice zamijeniše sakojčićima tipa stisnuti dogužnjak. Sakoi stisnuti u struku, a dužina do ispod pupka kako bi im guza bila ka u starog crnog mravlja. Valjda ih po ljepoti puste biraju, što istaknutija ili zaprčena ka zgradnome zecu to viša funkcija.