Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbor povjerenika Opštine Budva izabran da kontoliše nefunkcionalnu upravu, a ne da joj bude poslušnik

''Odbor je za ovih par mjeseci pokazao pasivnost prema nezakonitim radnjama Carevića, ali je do sada izbjegao da bude direktan saučesnik prljavih političkih igara budvanskog DF-a''

Odbor povjerenika Opštine Budva izabran je da kontoliše nefunkcionalnu upravu, a ne da joj bude poslušnik. Iako niko za ove ljude nije glasao na izborima, svaki od njih nosi snagu 6 odbornika lokalnog parlamenta. Oni moraju biti svjesni svoje uloge, naveo je izvršni koordinator GI ”21. maj” Ljubomir Filipović.

“Odbor je za ovih par mjeseci pokazao pasivnost prema nezakonitim radnjama Carevića, ali je do sada izbjegao da bude direktan saučesnik prljavih političkih igara budvanskog DF-a. Ako sada izaberu Mila Božovića za potpredsjenika Opštine pozivam automatski Agenciju za sprječavanje korupcije, kao i Specijalno državno tužilaštvo da se pozabavi radom ovog odbora i motivima njegovih članova da politički sarađuju sa Carevićem. Takođe, ukoliko dođe do ovog izbora, pozivam novoimenovanog ministra javne uprave da hitno reaguje i preispita odluku o imenovanju ovog odbora, isti raspusti imenuje novi na transparentan način. Da je sreće Odbor povjerenika bi smijenio korumpiranog gradonačelnika, a ne dozvoljavao da mu isti izdaje naređenja”, navodi Filipović.

“Vlada Crne Gore je početkom aprila Odbor povjerenika početkom mjeseca, a za članove su izabrani građani Budve Sonja Vukićević i Miško Rađenović, službenik lokalne uprave Saša Unčanin i predstavnice Vlade Snežana Mugoša (Ministarstvo finansija i socijalnog staranja) i Radmila Lainović (Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma).

Nadam se da će razum prevladati, ali ako se desi da neko od povjerenika digne ruku za to da Milo Božović bude potpredsjednik Opštine, automatski treba da bude obilježen kao član ili aktivista Demokratskog Fronta. Tako treba da budu doživljeni od javnosti, kolega, prijatelja i porodice”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve