Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Odbor opet odlučuje o raspisivanju poziva za sudije Ustavnog suda

Ustavni odbor treba ponovo da raspiše oglas, nakon koga teče rok od mjesec za prijavljivanje pravnika za četiri upražnjena mjesta u Sudu

Ustavni odbor Skupštine zakazao je za petak, 23. decembar sjednicu na kojoj će se odlučivati o raspisivanju javnog poziva za izbor četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore.

Ustavni odbor treba ponovo da raspiše oglas, nakon koga teče rok od mjesec za prijavljivanje pravnika za četiri upražnjena mjesta u Sudu.

“Predsjednica Skupštine tražila je prošle sedmice od predsjednice odbora Simonide Kordić da što prije otpočne ponovni postupak”, saopštili su iz kabineta Danijele Đurović, navodeći da je ona uputila dopis Kordić 12. decembra – istog dana kad predloženi kandidati nisu izabrani za sudije.

”Imajući u vidu evropsku agendu države Crne Gore, kao i neophodnost postojanja funkcionalnog Ustavnog suda, smatram neophodnim što prije otpočeti ponovni postupak izbora sudija kako bismo obezbijedili deblokadu institucije”, navodi se u saopštenju.

Za sudije su ranije predloženi Snežana Armenko, Ilija Vukčević, Jadranka Novaković i Jelena Ružičić, ali niko od njih ni u drugom krugu glasanja u parlamentu nije dobio potrebnu podršku za izbor.

Ustavni sud je bez kvoruma duže od tri mjeseca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve