Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbor DPS Glavnog grada: Brojni urađeni projekti Podgoricu učinili evropskom metropolom

,,Za nama je godina najintezivnijeg razvoja''

Dan Podgorice „19. decembar“, pored svoje svečane, slobodarske i antifašističke tekovine, izuzetno je važan u periodu kada je neophodno napraviti presjek uspješnosti Glavnog grada u odlazećoj godini, poručuju iz Odbora DPS Glavnog grada.

“Za nama je godina najintezivnijeg razvoja, velikih investicionih uspjeha, realizovanih saobraćajnica i stotine hiljada ozelenjenih i kultivisanih javnih površina. Podgorica, svojim izgledom i funkcionalnošću, više nema samo obrise evropske metropole, ona je svoje mjesto u tom društvu našla kroz brojne projekte i potvrde najboljih i najorganizovanijih administracija Evropske unije”, navode u saopštenju.

Potvrda tome, između ostalog, jeste, smatraju u DPS-u, pozitivan odgovor za projekat PPOV, čime su “obezbijedili novu donaciju vrijednu preko 30 miliona eura, što predstavlja jedan od najvećih uspjeha Glavnog grada, ne samo u ovom mandatu”.

“Manir velikih nije da se odmjerava sa slabijim od sebe, ali ilustracije radi – za razliku od besprizornog ponašanja Vlade Crne Gore, Podgorica ove godine bilježi rekordnu realizaciju budžeta kroz strateški razvoj na korist svih njenih građana. Loše dinamike, društveni i ekonomski sunovrat državne politike, nije nas omeo da dosegnemo zacrtane ciljeve na lokalnom nivou i omogućimo svim sugrađanima da u najmanjoj mjeri osjete otvorenu opstrukciju državnog vrha prema njima i egzistencijalnim potrebama savremenog čovjeka”, ističu iz DPS-a.

Poručuju da su učinili sve što je bilo do njih da “naša djeca, prije svega, rastu u uslovima sadržajne urbane kulture, u bezbjednoj igri i kretanju do odredišta”.

“U duhu tradicionalnih, podgoričkih vrijednosti, ali prateći u korak trendove savremenog tehnološkog razvoja, nastavićemo i u narednoj godini da rastemo zajedno sa ovim gradom, sa svim njenim ljudima koji ga čine posebnim mjestom harmoničnog i građanskog, u punom kapacitetu tog značenja – suživota”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve