Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Od suzbijanja korupcije zavisi budućnost Crne Gore

Ministar Miljanić informisao je ambasadorku o budućim potezima Vlade, koji se odnose na suzbijanje korupcije, posebno kada je riječ o izradi Nacionalne strategije i konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije

Ministar Zoran Miljanić i ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan saglasili su se da je jačanje regionalne bezbjednosti uslov za razvoj ekonomije i privrednu saradnju između dvije zemlje.

Zoran Miljanić - Songul Ozan, ambasadorka Turske - kadrovi
Ministar Miljanić informisao je ambasadorku o budućim potezima Vlade, koji se odnose na suzbijanje korupcije, posebno kada je riječ o izradi Nacionalne strategije i konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

“Od suzbijanja korupcije na svim nivoima zavise strane investicije ali i cjelokupna budućnost ovog društva”, ocijenio je Miljanić, dodajući da je Strategija prvi document te vrste kojim će akcenat biti stavljen na saradnju institucija i stvaranje usklađenih propisa koji će diovesti do efikasnog suzbijanja korupcije na svim nivoima.

On je kazao i da će u Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije, pored predstavnika ključnih institucija, ući i predstavnici NVO sektora i privrede.

Ambasadorka Ozan izrazila je podršku odlučnosti 43. Vlade Crne Gore na polju suzbojanja korupcije i kazala je da su turski investitori spremni za ulaganja u Crnoj Gori, posebno kada je riječ o održivim energentskim projektima, saobraćajui turizmu.

Ona je istakla da su građani Turske koji vode porijeklo iz Crne Gore važan most saradnje između država i istakla da su mnogi od njih na visokim pozicijama u turskoj izvršnoj vlasti i opštinama, dodajući da očekuje da će konkretna saradnja dvije zemlje biti sve intenzivnija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve