Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Obrad Mišo Stanišić, doskorašnji ambasador u BiH: Abazović je sramnim negiranjem genocida nanio štetu Crnoj Gori

Stanišić je u izjavi za Aktuelno pozvao crnogorsku i bosanskohercegovačku javnost da vidi ko je nanio veću štetu Crnoj Gori u Bosni i Hercegovini - on ili Dritan Abazović. Kazo je da je zaprepašćen, ali ne i iznenađen izjavom, znajući čije radove, revnosno ovih dana izvodi Abazović

Izjava Premijera Abazovića u Potočarima naišla je na osudu svakog čestitog građanina Crne Gore. Kao doskorašnji ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini, zaprepašćen sam, ali ne i iznenađen izjavom, znajući čije radove, revnosno ovih dana izvodi Abazović, kazao je doskorašnji ambasador u BiH Obrad Mišo Stanišić za portal Aktuelno povodom izjave Dritana Abazovića u Potočarima.

”Njegova sramna izjava je jasna negacija GENOCIDA nad Bošnjacima u Srebrenici. Sada neka crnogorska i bosanskohercegovačka javnost vidi ko je nanio veću štetu Crnoj Gori u Bosni i Hercegovini, ja ili Dritan Abazović (što su mi on i njegov prethodnik imputirali). Ponosan sam na svoju, iako kratku,diplomatsku misiju u BiH a Dritana se ovih dana stidi građanska Crna Gora. Mir i spokoj žrtvama GENOCIDA u Srebrenici i svim žrtvama nesrećnog rata u BiH. Da je vječna Crna Gora i da živi nama prijateljska i cjelovita Bosna i Hercegovina”, poručio je Stanišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve