Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

OBAVJEŠTAJNA, POLITIČKA, MEDIJSKA I DIPLOMATSKA HOBOTNICA Tužbe i pritisci na medije u specijalnom ratu protiv Crne Gore

Članovi takozvanog ''medijskog ganga'' su samo eksponenti jedne zlokobne akcije čiji je krajnji cilj gašenje patriotskih, slobodnih i kritičkih medija, prije svega portala Aktuelno koji je prepoznat kao uporni medij u borbi za oslobođenje Crne Gore od velikosrpsko-ruske hegemonije. Krajnji cilj ove subverzije u kojoj učestvuje opskurni medijski koncern, izdajnički politički krugovi, rusko-srpske obavještajne službe i kompromitovane zapadne diplomate je tiha okupacija Crne Gore i njeno dovođenje u okvire ''Srpskog sveta''

Medijsko-propagandna spin-mašina, prorusko, velikosrpsko, režimsko glasilo blisko povezano sa najopskurnijim djelovima vlasti i Srpske pravoslavne crkve (SPC) koje je u javnosti poznato kao koncern V(ij)esti ponovo je aktiviralo svoje hajkače i nastavilo da reketira portal Aktuleno preko korumpiranih i isprepadanih sudova.

Članovi takozvanog ”Medijskog ganga” i to čelnik te organizovane grupe Željko Ivanović i njegova koleginica Milka Tadić Mijović tužili su ponovo portal Aktuelno i traže ukupno 10.000 eura za nadoknadu ”duševnih bolova izazvanih našim tekstovima”.

Uz ove dvije, takozvani ”Medijski  gang” u posljednje dvije godine podnio je ukupno 18 tužbi protiv portala Aktuelno. U tekstovima objavljenim u ponedjeljak i utorak potpuno smo demontirali sve laži i bestidne manipulacije navedene u pisanim dijagnozama koje su stigle na adresu Osnovnog suda u Kolašinu, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Portal Aktuelno bio bi veoma srećan kada bi iza ovih najnovijih napada i pokušaja reketiranja stajali samo opskurni paramedijski djelatnici čiji je jedini cilj da ugase konkurenciju. Međutim, pozadina napada je mnogo dublja od prostog reketiranja konkurancije.

Sudovi kao sredstvo za reketiranje neistomišljenika

Članovi takozvanog ”medijskog ganga” su samo eksponenti jedne zlokobne akcije čiji je krajnji cilj gašenje patriotskih, slobodnih i kritičkih medija, prije svega portala Aktuelno koji je prepoznat kao uporni medij u borbi za oslobođenje Crne Gore od velikosrpsko-ruske hegemonije. Krajnji cilj ove subverzije u kojoj učestvuje opskurni medijski koncern, izdajnički politički krugovi, rusko-srpske obavještajne službe i kompromitovane zapadne diplomate je tiha okupacija Crne Gore i njeno dovođenje u okvire ”Srpskog sveta”.

Gašenje konkurencije da bi vratili monopol

Kako saznaje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora bliskih vrhu Vlade i takozvanog ”medijskog ganga” koncern V(ij)esti je u paničnom strahu jer su zahvaljujući nazaustavljivom rastu uticaja naše medijske kuće, izgubili monopol na medijskom tržištu, a samim tim i moć da bestidno manipulišu javnim mnjenjem.

”Koncern Vijesti je prvi put shvatio šta znači kada počne da se gubi medijski monopol preko kojeg su godinama reketirali čitavu državu i posebno medije računajući na korumpiranost i isprepadanost sudova i sudija”, rekao je dobro upućen izvor portala Aktuelno.

”Medijski gang”

Podsjetimo, suvlasnici koncerna Daily press u čijem su vlasništvu režimski tabloid, televizija i portal Vijesti, Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović i njihove saradnice Milka Tadić Mijović i Milena Perović Korać podnijele su u posljednjih dvije godine 18 tužbi protiv portala Aktuelno, što predstavlja jasan udar na konkurenciju koju žele da ugase, ili u najmanju ruku ućutkaju.

Miško Perović i Željko Ivanović krajem marta prošle godine, zbog prenošenja tekstova iz serijala “Voajer i balerina” autora Šekija Radončića, osim portala Aktuelno takođe su tužili i Dnevne novine, Standard, Antenu M, CDM, Portal Analitiku i Skala radio. Takođe treba podsjetiti da je neposredno nakon izbora potpredsjednik Vlade i saradnik Vijesti, Dritan Abazović izjavio da ”Javnom servisu treba grčki scenario”, odnosno gašenje, čime je jasno stavio do znanja čije interese zastupa.

”Jasno je da koncern Vijesti želi da ućutka ili ako im to ne pođe za rukom, ugasi konkurentske medijske kuće da bi vratili monopol na tržištu i da bi mogli nesmetano da ucjenjuju i reketiraju, ali i da šire velikosrpsku propagandu i glorifikuju djelove nove vlasti i Svetosavske crkve. To im je pošlo za rukom sa svim osim sa portalom Aktuelno koji je ostao posljednji bastion slobode u Crnoj Gori”, rekli su naši dobro upućeni izvori u propagandne mahinacije i detalje specijalnog rata koji se vodi protiv države.

Željko Ivanović i Aleksandar Vučić – imaju isti cilj

Vučićevi lešinari kupe ostatke

Taktika zastrašivanja medija koncernu Vijesti uspjela je za sada sa svim osim sa portalom Aktuleno koji je jedini spreman da odgovori na njihove bestidne napade. Drugi su ućutkani i iz golog straha ne smiju da se suprostave ”medijskoj mafiji” koja je raširila svoje subverzivne pipke u korist aktuelne vlasti.

U napadima na slobodne medije najgore je prošao najslušaniji, najkredibilniji, lokalni patriotski Radio Skala iz Kotora, koji je finansijski opterećn tužbama jednog od čelnika ”medijskog ganga” Željka Ivanovića morao da bude ugašen.

Kako saznajemo iz veoma pouzdanih izvora, rad medijskog ganga na gašenju i zastrašivanju nezavisnih patriotskih medija pomno prate bezbjednosno-propagandne službe bliske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

”Te obavještajno-propagandne strukture bliske zvaničnom Beogradu su spremne da kupe svaki procrnogorski medij i pretvore ga u glasilo veloksrpske ideologije. To je plan koji aktivno nastoje da sprovedu politčke strukture bliske Vučiću, a koncern Vijesti tu ima značajnu ulogu, jer u vidu nasilnika i reketaša nastoje da ‘disciplinuju’ patriotski nastrojene medije. Da li se tu radi o dilu između čelnika Vijesti i Vučića, ili jednostavno djeluju odvojeno, ali sa gotovo istim ciljem, za sad je nejasno”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Aktuelno kao opsesija Abazovića

Kako su nam rekli dobro upućeni izvori, čitava operacija medijskog osvajanja Crne Gore je tekla nesmetano dok se nije pojavio portal Aktuelno.

”Parapolitički, propagandni i obavještajni krugovi koji rade u službi rusko-velikosrpske hegemonije nemaju odgovor na Aktuelno iza kojeg su se okupile slobodne patriotske snage kojima je Crna Gora u srcu. Nova vlast je morala da se direktno uključi u progon portala Aktuelno koji je postao otvorena smetnja realizaciji uništenja Crne Gore i temelja državnosti”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

U progonu portala Aktuelno najaktivniji je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji važi za čovjeka za čiju je političku karijeru direktno odgovoran koncern Vijesti. On je indirektno priznao da radi za srpsku obavještajnu službu BIA-a pod kodnim imenom ”Šok”.

Podsjetimo, Abazović je sazivao konferencije za novinare, davao brojne intervjue, učestvovao u raspravama u Skupštini Crne Gore na kojima nije propuštao da etiketira portal Aktuelno i nazove ga ”kriminalnim medijem” samo zato što smo razobličavali njegove izdajničke, destruktivne i subverzivne radnje.

Jedno vrijeme, dok je patriota Profesionalac razotkrivao skandalozne izdajničke poduhvate u okviru Agencije za nacionalnu bezbjednost, naša medijska kuća je bila opsesija Abazovića, koji je na sve načine pokušavao da prestraši naše uredništvo i osnivače. Iako nas je pominjao na svakom koraku, lobirao (i dalje lobira) za hapšenje našeg uredništva i osnivača nije uspio da nas prestraši, stoga su njegove propagandne batine nastavile da našu medijsku kuću pritiskaju tužbama, računajući na korumpiranost i prestrašenost sudova koji donose presude u korist V(ij)esti i prije početka suđenja.

Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović: Prva stvar koju su učinili nakon preuzimanja vlasti je napad na portal Aktuelno

Crna trojka i poziv na linč slobodnih medija

Progon naše medijske kuće, koja se odmah istakla kao bastion otpora protiv izdajničko-teokratske vlade diletananta, počeo je samo nekoliko sedmica nakon 30. avgusta kada su svetosavske stranke došle na vlast.

Sezonu progona naše medijske kuće od strane nove vlasti zvanično je otvorio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić. On je od određenih struktura, samo par dana od preuzimanja funkcije u septembru prošle godine, na brzinu zloupotrebljen da bi komentarisao sudski proces koji je po privatnoj tužbi biznismena i jednog od osnivača portala Aktuelno Zorana Bećirovića pokrenut pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i reketaških medija Vijesti i Dana.

Ovoj bizarnoj praksi crtanja meta na čelo vlasnika i uredništva medija, priključili su se tada još dvije perjanice nove vlasti –  tadašnji mandatar, aktuelni premijer Zdravko  Krivokapić i naravno lider URA-e aktuelnoi potpredsjednik vlade Dritan Abazović, koji su u naručenom tekstu reketaško-režimskog glasila “Vijesti” napali Bećirovića zbog izjave pred Osnovnim sudom u Podgorici.

Tome treba dodati tužbu i konstantne direktne, indirektne, zvanične i nezvanične pritiske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori na naš portal, čime se stvara jasna slika kojim krugovima je u interesu ”disciplinovanje” ili gašenje portala Aktuelno.

Miško Perović, Dritan Abazović i Gojko Perović dogovaraju detalje oko konstituisanja nove vlasti, ali im to ne smeta da tuže Aktuelno što piše o njihovim vezama

Nalogodavci iz SPC

Motive za sinhronizovane napade ”medijskog ganga” možda treba tražiti i u aspiracijama njihovih trenutnih nalogodavaca iz  Mitropolije crnogorsko primorske (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) kojima očigledno smeta uređivačka politika Portala Aktuelno, jer se bavi demistifikacijom uloge ove parapolitičke privredne organizacije na prostorima Crne Gore, ali i raskrinkavanjem prikrivanja zločina vezanih za pedofiliju i ostale kriminalne radnje.

Stoga i ne čudi što su sinhronizovane tužbe, presude i pritisak na naš portal uslijedile u trenutku kada se veliki broj ljudi javlja portalu Aktuelno i podržava naš rad na raskrinkavanju parapolitičkih religijskih i medijskih struktura u Crnoj Gori za koje se u javnosti vezuju brojne teške kriminalne radnje.

Sramota zapadne diplomatije

Na stranu velikosrpsko-ruske propagandne mašinerije otovreno su stale i pojedine zapadne diplomate, o čemu smo više puta pisali.

Oana Popa

Najbolji primjer kako kompromitovani desetorazredni diplomatski ešalon rashodovanih ambasadora u Crnoj Gori potpada pod uticaj paramedijskog i NVO sektora je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke, relikt administracije bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.  Praksu besramnog diplomatskog licemjerja i dvostrukih aršina osim Rajnke, nažalost, objeručke je prihvatila i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa – Rumunka koja je u našu zemlju došla nakon intenzivnog višegodišnjeg svetosavskog ideološko-propagandnog brifovanja u Srbiji.

Popa i Rajnke otvoreno favorizuju medijski koncern Vijesti i zvanično osuđuju svakoga ko makar i poprijeko pogleda nekog ”novinara” ovog koncerna. Sa druge strane progon portala Aktuelno se prećuktuje, crtanje meta našem uredništvu za Popu i Rajnke je sasvim legitimna stvar.

Džudi Rajzing Rajnke

Sa druge strane Oana, baš kao i Džudi, ekspresno su osudile ”napad” na ”novinara” TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju iako je dotični ”novinar” TV Svetigore napao, i prema sopstvenom priznanju, prvi udario i oteo zastavu od učesnika patriotske auto-kolone.

Ovo međutim ne treba da čudi s obzirom da Rajnke informacije o društveno-političkim zbivanjima u Crnoj Gori dobija direktno od svoje prijateljice Milke Tadić Mijović, a da je Popa u Crnu Goru stigla nakon intenzivnog višegodišnjeg svetosavskog ideološko-propagandnog brifovanja u Srbiji gdje je četiri godine služila kao ambasadorka Ruminije.

Stoga je očekivano da su im opskurni ”medijski gang” i velikosrpski politički krugovi, prirodni saveznici u Crnoj Gori.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve