Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

O smjeni Milovića: PES će cijeniti njegove rezultate, URA tvrdi da je izgubio kredibilitet

Nakon opomene, Milovića na poziciji ministra, potvrđuju iz poslaničkog kluba PES-a održavaju započeti zakoni i put prema Evropi, za koji je ključno kažu mjesto ministra pravde

“Brojne afera ministra pravde Andreja Milovića o kojima se javnost upoznala diskreditovale su ga”, tvrde u GP URA. Zato njihov poslanički klub smatra da on više nema kredibilitet da bude ministar, a svoj stav pretočiće u interpelaciju o radu ministra pravde i predložiti je Skupštini.

“Argument više našoj priči jeste posljednje dešavanje u PES-u, iz kojeg je isključen iako je bio član Predsjedništva, uz obrazloženje da nije zadovoljio kao ministar u vladi. Ako nije bio dobar za članstvo u PES-u ne vidim da kolege iz PES-a mogu imati valjan argument da tvrde da je dobar da bude dio Vlade”, kaže za TVCG poslanik URE Miloš Konatar.

No, crveni karton koji je Pokret Evropa sad dodijelio Andreju Miloviću u partiji, u Vladi je tek prvi žuti.

Nakon opomene, Milovića na poziciji ministra, potvrđuju iz poslaničkog kluba PES-a održavaju započeti zakoni i put prema Evropi, za koji je ključno kažu mjesto ministra pravde.

“Postoji više interesa, vodićemo se tom logikom. Opozicija koristi svaki trenutak interpleacija je inicijativa opozicije, ali što se nas tiče mi imamo premijera koji odlučuje ko će biti ministar. On više nije član partije, status u Vladi će biti regulisan od strane premijera, nećemo se voditi pritiscima opozicije”, navodi poslanik PES-a Vasilije Čarapić.

Šta o interpelaciji misle u koaliciji “Za budućnost Crne Gore” TVCG nije mogla da sazna, jer će kako su rekli, stav iznijeti kada to pitanje bude na dnevnom redu.

Demokrate će kažu biti tradicionalno principijelne.

“To nije u nadležnosti Demokrata, jer po postpisanom Sporazumu Ministarstvo pravde ne pripada nama već PES-u, tako da to treba da rješava PES u okviru svojih stranačkih pitanja”, ističe Mitar Paunović iz Demokratska Crna Gora.

URA je spremila predlog interpelacije i poslaće je svim poslaničkim klubovima. Interpelaciju može podnijeti najmanje 27 poslanika. Ako se usvoji, Skupština šalje zaključke Vladi, koji nijesu obavezujući.

“Važno da Skupština zauzme stav, a šta će vlada uraditi to će odlučiti premijer Spajić. Naša interpelacija će pokazati ko u Skupštini podržava aktivnosti Milovića, a ko ne”, navodi Konatar.

“Pratimo dešavanja u Ministarstvu pravde, jer imamo zakone u martu, aprilu i ti zakoni treba da se predlože i usvoje u plenumu, to je ono što gledamo. Partijska posla su partijska posla, ona djeluju odvojeno u odnosu na ono što je državna odgovornost”, kazao je Čarapić.

I dok iz URA jedva čekaju da čuju stav Demokratske partije socijalista o interpelaciji, oni su već danas rekli da je još nijesu dobili i da će se o njoj odrediti kada budu imali više detalja.

Sve kako ne bi u sjenku pala njihova inicijativa koju su danas predali.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JoRadan
28.02.2024-22:23 22:23

Kühlere da HAT zeli da zaustavi napredakq Crne Gore u EU.Abazovic je obecao Vucicu da ce kocit napredak CG.Ministra treba pustit da radi svoj posao.

JoRadan
28.02.2024-22:23 22:23

Kühlere da HAT zeli da zaustavi napredakq Crne Gore u EU.Abazovic je obecao Vucicu da ce kocit napredak CG.Ministra treba pustit da radi svoj posao.

RIR
29.02.2024-11:08 11:08

…vidjeli URA-ši da nema šali sa Milovicem i da ce doci “uraši” brže no što su mislili da se rasvijetle protiv zakonite rabote i normalno Milovic im ne valja …!
Dobro bi bilo da ministar počne od veleizdaje-potpisivanje TU od dritange …!