Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Novoimenovani i odlazeći izaslanik odbrane Poljske sa generalom Pešićem i pukovnikom Radulovićem

Pešić je poželio uspješan rad pukovniku Balutu na novoj dužnosti, uz nadu da će se saradnja ministarstava odbrane Crne Gore i Poljske dodatno unapređivati tokom njegovog mandata, te istakao savezničke i prijateljske odnose Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Republike Poljske

Novoimenovani izaslanik odbrane Republike Poljske, pukovnik Przemislav Balut, boravio je u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, zajedno sa odlazećim poljskim izaslanikom odbrane, pukovnikoim Tomasom Kopervasom. Tom prilikom, sastali su se sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, general-majorom Rajkom Pešićem i zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnikom Željkom Radulovićem.

Pešić je poželio uspješan rad pukovniku Balutu na novoj dužnosti, uz nadu da će se saradnja ministarstava odbrane Crne Gore i Poljske dodatno unapređivati tokom njegovog mandata, te istakao savezničke i prijateljske odnose Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Republike Poljske.

“On je zahvalio pukovniku Kopervasu na doprinosu razvoju saradnje dvije zemlje na polju odbrane u proteklom periodu”, ističe se u saopštenju.

Pukovnik Kopervas je istakao da mu je bilo zadovoljstvo da sarađuje sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Crne Gore, na brojnim aktivnostima koje su se realizovale u okviru planova bilateralne saradnje.

Pukovnik Balut je kazao da će se tokom svog mandata posvetiti unapređenju odbrambene saradnje Poljske i Crne Gore, prevashodno u okviru NATO, kroz zajedničke projekte i aktivnosti čiji je značaj neprocjenjiv u kontekstu aktuelne geostrateške dinamike i promjena u globalnom bezbjednosnom okruženju.

“Na sastanku sa pukovnikom Radulovićem, konstatovana je veoma uspješna saradnja pripadnika oružanih snaga dvije zemlje, čemu je svakako doprinio i posvećeni rad dosadašnjeg poljskog izaslanika odbrane za Crnu Goru. Nasljednik na toj funkciji, pukovnik Balut, kazao je svom domaćinu da njegova zemlja ostaje pouzdan saveznik Crne Gore na polju odbrane”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve