Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Novaković Đurović: Memorandum o saradnji jeste izdaja – izdaja nacionalista i politika prošlosti

''Pozivamo sve političke subjekte da podrže povezivanje različitih političkih subjekata oko zajedničkih vrijednosti. Ukoliko bi to učinile sve političke partije zastupljene u crnogorskom parlamentu, pokazali bismo da smo kao društvo zaista zreli da budemo dio evropskog sistema vrijednosti''

Memorandum o saradnji koji su juče potpisali URA, SNP, CIVIS, Bošnjačka stranka, Albanska alternativa, Forca i Demokratska partija, potvrđuje da postoje politički subjekti koji, bez obzira na programske i ideološke razlike, stavljaju interes države i društva  iznad partijskih. Apsolutni  interes našeg društva je ublažavanje nacionalnih, etničkih i vjerskih podjela i tenzija, zajednički rad na ekonomskom oporavku i uspostavljanju vladavine zakona i pravednog društva, saopštila je danas politička direktorica Građanskog pokreta URA Ana Novaković-Đurović.

Prema njenim riječima, Crnoj Gori je potrebno pomirenje umjesto učestalih tenzija, zajednički rad umjesto međusobnih podmetanja i otvaranje prozora ka budućnosti, a zatvaranje vrata prošlosti.

“Oni koji upućuju otrovne strijele na osnaživanje saradnje partija vlasti – URE, SNP-a i CIVIS-a sa manjinskim partijama, ne zaslužuju da vrše vlast u Crnoj Gori. Istovremeno, dijelovi opozicije koji pokušavaju da Memorandum iskoriste u svrhu plasiranja njihovog  viđenja raspleta političke krize, samo  izazivaju nove tenzije, i uzbunjuju javnost. Pozivamo sve političke subjekte da podrže povezivanje različitih političkih subjekata oko zajedničkih vrijednosti. Ukoliko bi to učinile sve političke partije zastupljene u crnogorskom parlamentu, pokazali bismo da smo kao društvo zaista zreli da budemo dio evropskog sistema vrijednosti”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve