Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Ministarstvo sugeriše: Održati polumatursko u OŠ ”Vlado Milić”, sankcionisati pojedinačnu odgovornost

Krivica, prema njihovim riječima, kako u ovom tako i u svakom drugom slučaju, ''mora biti pojedinačno utvrđena i adekvatno sankcionisana''

Uskraćivanje doživljaja polumaturske večeri jednoj generaciji, konkretno polumaturantima JU OŠ „Vlado Milić“, predstavlja kolektivno kažnjavanje kojim bi se, svim sadašnjiim i budućim učenicima, poslala pogrešna poruka, poručuju iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Krivica, prema njihovim riječima, kako u ovom tako i u svakom drugom slučaju, “mora biti pojedinačno utvrđena i adekvatno sankcionisana”.

“S tim u vezi uputićemo Školi sugestiju da polumatursko veče, za one učenike čija krivica nije utvrđena, bude organizovano kako je to bilo i planirano”, naveli su iz resora u saopštenju za medije.

Takođe, obavjestili su javnost da je u veoma kratkom roku Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija izradilo projekat i obezbijedilo sredstva za hitno saniranje posledica požara u JU OŠ „Vlado Milić“.

Iz MPNI su kazali da nakon sprovođenja postupka javnih nabavki koji je u nadležnosti Škole, pristupiće se izvođenju radova u što skorijem roku.

“Po okončanju postupka utvrđivanja krivice pred nadležnim organima, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će pokrenuti postupak nadoknade štete od roditelja, odnosno staratelja učenika za koje se utvrdi da su odgovorni za izazivanje požara. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će istrajati u utvrđivanju odgovornosti i svih ostalih aktera u ovom događaju, o čemu će javnost biti informisana”, naglasili su iz resora.

Veoma je važno, prema njihovim riječima, istaći da će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija istovremeno preduzimati mjere i raditi na zakonskim rješenjima u cilju prevencije i suzbijanja svih pojava koje, između ostalog, “jedan značajan i svečan trenutak, kao što je završetak škole, mogu pretvoriti u djelo izazivanja opšte opasnosti po život i zdravlje ljudi”.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ostaje posvećeno osnaživanju obrazovno-vaspitnih institucija, jednako važnom ostvarivanju obrazovne i vaspitne funkcije, te stvaranju sigurnog okruženja za svu našu djecu”, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
21.05.2024-13:06 13:06

Molim Vas ispravka u naslovu, Svetosavsko Ministarstvo da se “ne uvrijede”i pomisle da su Crnogorsko Ministarstvo,zahvaljujem.