Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova srpska demokratija o podnošenju prijave protiv Kovačevića: Tužilaštvo da procijeni i položaj ruku Milatovića

Poručuju Tužilaštvu da procijene i položaj ruku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića koje su se, kako navode, ''prilikom intoniranja himne, nalazile na nedoličnom mjestu za uzvišeni trenutak ponosa vlastitom državom''

Sramotna odluka tužilaštva za predsjednika Nikšića Marka Kovačevića bazirana na tragikomičnoj analizi položaja njegovih prstiju što su “uvrijedili državu” je još jedan dokaz posrnulog sistema prošle vlasti koji preživljava u pravosuđu, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji NSD. Poručuju Tužilaštvu da procijene i položaj ruku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića koje su se, kako navode, “prilikom intoniranja himne, nalazile na nedoličnom mjestu za uzvišeni trenutak ponosa vlastitom državom.”

“Upozoravamo još od 30. avgusta 2020. godine da je demontaža bivšeg režima prvo što treba uraditi kako bi Crna Gora postala demokratska i slobodna država. Međutim, umjesto toga, danas imamo potpuno iste partijske vojnike i kriminalizovane strukture u tužilaštvu, sudstvu, policiji, ANB-u, kojima su na meti upravo oni koji su dominantno doprinijeli rušenju diktature. Crna Gora će biti zarobljena država sve dok takvi i njihovi šefovi ne budu odgovarali za poniženje i bruku koju su priredili ovoj zemlji i njenim građanima svih ovih decenija”, kažu u toj partiji.

Prema njihovim tvrdnjama aktuelni progon gradonačelnika Nikšića pokazuje da ti pripadnici bivšeg režima iz tužilaštva nastavljaju cirkus koji je započeo Milivoje Katnić i ne smiju da se bave ključnim igračima mafijaškog DPS sistema.

“Uostalom, za Mila Đukanovića nisu skupljali sigurne glasove samo Zvicer i Lazović u ZIKS i bezbjednosnom sektoru, nego i većina “uglednih” pripadnika sudstva i tužilaštva. Dakle, sa jedne strane imamo ćutanje tužilaštva na konkretne i teške kriminalne radnje u koje je umiješan politički i policijski vrh bivšeg režima, a sa druge se otvoreno izmišljaju povodi za ekspresno pokretanje postupka protiv gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića kako bi se u narednom periodu njegov prst ili prsti stavili van funkcije”, kažu u NSD.

Naglašavaju da kad se već čitava Crna Gora ruga potezu tužilaštva u Nikšiću, onda im poručujemo da ne budu selektivni, nego da sličnom metodom kako su procjenjivali sumnjivi statički položaj prsta Marka Kovačevića, procijene i položaj ruku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića koje su se, prilikom intoniranja himne, nalazile na nedoličnom mjestu za uzvišeni trenutak ponosa vlastitom državom.

“NSD poziva razumne rukovodioce crnogorskog tužilaštva da hitno obustave ovu sprdnju kako ona ne bi služila za podsmijeh ne samo domaće, nego i međunarodne javnosti. Ne brukajte ovu zemlju jer ona ne zaslužuje to”, zaključuju u NSD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
05.07.2023-16:37 16:37

Ovo s rukama je stara cetnicka taktika..Radovan Karadzic je na pr dugo davao obecanja i potpisivao razne mirovne sporazume i garancije da ce cetvorogodisnje granatiranje Sarajeva prestati…A posle se javno hvalio da je prilikom potpisa lijevu ruku drzao u dzepu pridrzavajuci m***..To sto je je njegovim granatama samo u Sarajevu ubijeno 1601 dijete nije ga interesovalo…Za Crnogorca je zadata rijec svjetinja…Ali sto se ovih nesoja tice kakvi ljudi takva im i rijec i bjeseda..