Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova S: Korona odložila ustoličenje Porfirija u Peći

Kako navodi izvor portala Nova.rs iz Patrijaršije, odlaganje ceremonije ustoličenja uslijedilo je nakon odluke Sinoda, a razlog su stroge epidemiološke mjere na Kosovu, koje podrazumijevaju zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru za više od deset osoba

Svečano ustoličenje patrijarha Porfirija, koje je planirano za 23. maj u Pećkoj Patrijaršiji, odlaže se do daljeg zbog strogih epidemioloških mjera, saznaje Nova.rs.

Kako navodi izvor portala Nova.rs iz Patrijaršije, odlaganje ceremonije ustoličenja uslijedilo je nakon odluke Sinoda, a razlog su stroge epidemiološke mjere na Kosovu, koje podrazumijevaju zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru za više od deset osoba.

Zbog toga će, kako se navodi, umjesto u Peći, svečano otvaranje Svetog Arhijerejskoj Sabora biti na Vračaru u Hramu Svetog Save, 24. maja u 09 sati ujutru, kada je predviđena i liturgija.

Radni dio Sabora počinje dan kasnije, 25. maja. Porfirije izabran je za poglavara SPC-a na Izbornom saboru koji je održan 18. februara ove godine.

Izvornova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
11.05.2021-19:21 19:21

Velike pare uzimaju od lokala po Peci, rentiraju albancima a ćute. Neznam kako će do Peci.

Ha20
11.05.2021-23:48 23:48
Reply to  Jelena

Ne branim ih a jos manje simpatisem ali bi te rado upitao kakve to oni pare uzimaju i sta oni rentaju Albancima. Dali si ti nekada bola u Peci ili na Kosovu kada tvrdis nesto tako.