Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nizozemska će nastaviti da pruža ekspertsku pomoć u sprovođenju reformi

Iz MVP-a su naveli da Ivanović se zahvalio na dosadašnjoj podršci u procesu pristupanja EU i principu napredovanja prema zaslugama, uz očekivanje da će Nizozemska nastaviti da pruža ekspertsku pomoć Crnoj Gori, posebno u oblastima koje su ključne za jačanje vladavine prava

Nizozemska će nastaviti da pruža ekspertsku pomoć u sprovođenju reformi, naročito u poglavljima 23 i 24, u skladu sa aktuelnom metodologijom proširenja, kazao je ambasador Nizozemske u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Joosto Reintjeso u toku današnjeg susreta sa ministrom vanjskih poslova Filipom Ivanovićem.

„Saradnja Crne Gore i Nizozemske, veoma je dobra i sadržajna, a prijateljski odnosi dodatno su ojačani NATO savezništvom“, kazao je tokom susreta Ivanović.

Izrazivši uvjerenje da će crnogorsko rezidentno predstavljanje u Hagu pružiti dodatan doprinos razvoju sveukupnih odnosa dvije države, ocijenio je da to „istovremeno predstavlja izraz pune posvećenosti da dalje razvijamo naše političke, ekonomske i sveukupne bilateralne odnose“.

Iz MVP-a su naveli da Ivanović se zahvalio na dosadašnjoj podršci u procesu pristupanja EU i principu napredovanja prema zaslugama, uz očekivanje da će Nizozemska nastaviti da pruža ekspertsku pomoć Crnoj Gori, posebno u oblastima koje su ključne za jačanje vladavine prava.

„Nizozemska posebno cijeni činjenicu da se Crna Gora u potpunosti usaglašava sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije“ kazao je ambasador Reintjes, ocijenivši pozitivnom posvećenost Crne Gore članstvu u NATO-u i evropskoj integraciji.

Istakao je da je Crna Gora predvodnik u procesu pristupanja, te da će Nizozemska nastaviti da pruža ekspertsku pomoć u sprovođenju reformi, naročito u poglavljima 23 i 24, u skladu sa aktuelnom metodologijom proširenja.

Iz Ministarstva su kazali da sagovornici su razmijenili mišljenja i o važnosti regionalne saradnje i jačanju sigurnosti i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve