Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nišić: Berlinski proces potvrdio da je nezamjenljiva platforma saradnje

''Za sve one političke strukture u Crnoj Gori koje favorizuju Otvoreni Balkan, današnji Sporazum, treba da im otvori oči da našoj državi nisu potrebne duple inicijative, u najmanju ruku, da ne pričamo o nekim drugim opasnostima''

Direktorica Socijaldemokrata Crne Gore Irma Nišić (SDCG) ocijenila je da Berlinski proces je potvrdio zašto postoji te da je nezamjenljiva platforma saradnje, poboljšanja infrastrukture i ekonomije.

“Najbolji odgovor na Otvoreni Balkan je kada cijeli region sarađuje i lideri potpišu sporazume od kojih građani Zapadnog Balkana imaju direktnu korist. Berlinski proces potvrdio zašto postoji i da je nezamjenljiva platforma saradnje i poboljšanja infrastrukture i ekonomije”, napisala je funkcionerka SD-a na Twitter-u.

Danas su, po riječima Nišić, pale u vodu sve kritike na račun Berlinskog procesa, koji su, kako je navela, “neki nazivali prilikom za fotografisanje lidera, i pokazana je snažna diplomatska aktivnost i volja da se pruži podrška integraciji regiona”.

“Za sve one političke strukture u Crnoj Gori koje favorizuju Otvoreni Balkan, današnji Sporazum, treba da im otvori oči da našoj državi nisu potrebne duple inicijative, u najmanju ruku, da ne pričamo o nekim drugim opasnostima. Iako, ako ćemo iskreno, nisu se baš ni potrudili da nam objasne benefite od Otvoreni Balkan”, dodala je Nišić.

Kako je navela, niti ima Radne grupe niti ima analize najavljenih od strane Vlade Crne Gore tako da, po ocjeni Nišić, “je najbolje da na tome i ostane. Štete koju nanose Crnoj Gori ima i previše”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Boljsevik
03.11.2022-18:13 18:13

Sto ono rece drug Lenjin za socijal demokratiju? Nemogu se sjetit ,no nista lijepo. To se odnosi i na Nemacku i o podilazenje serbima.
Bilo bi lijepo da nam gospodjica objasni koja je razlika izmedju Otvorenog i Berlinskog balkana.
Mene se cini da je sklizno sa Vazeljin.

Tara
04.11.2022-10:32 10:32

Berlinski proces..ide u korist fasisticke serbije..sta ce nama Dodik i Vucic..CG..previse saradjuje i kupuje tudju industrisku-nezdravu hranu..to se vidi koliko je gradjana u CG oboljelo..od raka..
CG..kao mala drzava..treba da sama proizvodi..biolosku hranu..i da udjemo..kao zdrava drzava u EU..a ne u neke njemacke-i srbijanske zamke..Ovaj potpis ce nam samo donijeti zlo..Pitam vas..zasto Hrvatcka ili Slovenija nije usla u ovaj pakt..?