Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nimanbegu sa ambasadorom Turske o ekonomskom razvoju, restauraciji beledije i Pašine kuće

Nimanbegu se zahvalio ambasadoru Kalkavan za dosadašnju saradnju Nove Demokratske Snage Forca i Ambasade Turske u Crnoj Gori kao i za saradnju Crne Gore sa Turskom

Predsjednik i poslanik Force Genci Nimanbegu sastao se sa turskim ambasadorom Barıšom Kalkavanom. Na sastanku sa ambasadorom razgovaralo se o ekonomskom razvoju (turizam, energetika i trgovina), o saradnji vezano za bolnice, obrazovanje i kulturno-istorijske spomenike. Posebno je bilo riječi o restauraciji beledije i Pašine kuće.

Nimanbegu se zahvalio ambasadoru Kalkavan za dosadašnju saradnju Nove Demokratske Snage Forca i Ambasade Turske u Crnoj Gori kao i za saradnju Crne Gore sa Turskom.

“Između ostalog, pozdravljeno je osnivanje Privredne komore Crne Gore i Turske kao važan korak za produbljivanje saradnje i ekonomski razvoj”, saopšteno je iz Force.

Sastanku je prisustvovao Abdulah Nimanbegu, šef Službe zaštite i spašavanja Ulcinj, koji je učestvovao u spašavanju života tokom tragičnog zemljotresa u Turskoj.

Tokom sastanka sa ambasadorom prisutni su bili i studenti koji su završili studije u Tursko i koji su se nakon završetka studija vratili da doprinesu svojoj domovini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve