Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Sramna izjava Krivokapića, opoziv ambasadora politički revanšizam

Izjava Krivokapića u kojoj je naveo da je osnovni kriterijum za povlačenje diplomata činjenica da su svojim nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu Crnoj Gori

Izjava Zdravka Krivokapića u kojoj je naveo da je osnovni kriterijum za povlačenje diplomata činjenica da su svojim nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu Crnoj Gori, neistinita je i sramotna, saopštio je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore.

”Pozivamo Krivokapića da navede koji su to postupci, koji su navedeni ambasadori navodno učinili, a kojima se narušio ugled naše države”, navodi Nikolić u saopštenju dostavljenom medijima.

Odgovor, kako navodi, naravno, ne očekuju, jer je riječ o licima koji su na najbolji mogući način predstavljali Crnu Goru i njene interese, i apsolutno poštovali zemlju domaćina iako, neki od njih, mandate obavljaju u izuzetno složenim međudržavnim odnosima.

Prema riječima Nikolića nema, dakle, ni riječi, o bilo kakvim interesima Crne Gore, već je isključivo riječ o političkom revanšizmu koji je nezabilježen u uporednoj praksi kada je diplomatija u pitanju.

”Krivokapić, bi, ipak, morao konačno da nauči organizaciju i način rada državnih organa i njihove nadležnosti. U tom kontekstu, podsjećamo ga na član 95 Ustava u kojem se jasno navodi da ambasadore opoziva predsjednik države. Ili je, možda, i o ovome, Krivokapić bio neobaviješten”, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve