Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Đinđić bio sve što Krivokapić nije niti će ikad biti, polaganje cvijeća izraz licemjerja i nakaradnog marketinga

On je ocijenio da za razliku od Đinđića, Krivokapić je na čelu ''vlade čiji je zadatak da zloupotrebom državnog aparata od jednog savremenog, multietničkog, multikonfesionalnog društva poput crnogorskog, napravi teokratsku tvorevinu, kakve nema u modernoj civilizaciji''

Krivokapićevo polaganje cvijeća na spomen ploču prvom demokratskom premijeru Srbije, ubijenom u dvorištu Vlade Srbije, besramno je licemjerje i nakaradni marketing. Jer Zoran Đinđić je bio sve što Krivokapić nije, niti će ikada biti, saopštio je poslanik DPS-a, Miloš Nikolić.

”Najprije kao jedan od lidera opozicije a kasnije i kao premijer Srbije, Đinđić je pokušao da sprovede proces društvene emancipacije, da stvori modernu građansku državu; Srbiju okrenutu prema zapadu, sa snažnom ekonomijom, efikasnom upravom. Nije uspio, jer su ga u tome zaustavili na surov i podmukao način, a vjerski poglavari, Krivokapićevi mentori i uzori, i mrtvog su ga “opominjali” da “ko se mača lati, od mača će i da strada”, kazao je Nikolić.

On je ocijenio da za razliku od Đinđića, Krivokapić je na čelu “vlade čiji je zadatak da zloupotrebom državnog aparata od jednog savremenog, multietničkog, multikonfesionalnog društva poput crnogorskog, napravi teokratsku tvorevinu, kakve nema u modernoj civilizaciji”.

”Na svu sreću pa mu taj naum neće uspjeti, ne samo što tom poslu nije dorastao i što mu je vlada faktički već pala, nego zato što ne postoji sila koja će slomiti građanski otpor svakom pokušaju da se savremena Crna Gora zaustavi na putu svoje emancipacije i postane eksperimentalna tvorevina za sprovođenje retrogradnih ideja, davno prevaziđenih i poraženih”, rekao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve