Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Čekamo ishod procesa koji je DF pokrenuo

''Smatramo da se Crna Gora nalazi u stanju ozbiljne institucionalne, zdravstvene i ekonomske krize, da su evropske integracije u potpunosti zakočene, te da bi valjalo što prije na adekvatan način formirati stabilnu većinu, koja bi imala jasan mandat da otkoči sve ove procese koji su u blokadi zbog aktuelne Vlade''

Imamo novi politički momenat, koji aktuelizuje Demokratski front (DF), i odlučili smo se da na kratko, zbog toga, odložimo glasanje o ovoj inicijativi, dok ne vidimo kakvo je stanje stvari sa drugog spektra političke scene, saopštio je za Radio Crne Gore poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Istakao je da im nije jedini prioritet smjena Vlade, te da bi valjalo što prije, na adekvatan način, formirati stabilnu većinu.

“Nakon presa Demokratskog fronta, koji je bio u subotu ujutro u Skupštini, na kojem je najavljen jedan veoma značajan novi politički momenat, a na kojem je zatraženo skraćenje mandata Skupštine, odnosno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, parlamentarna opozicija je odlučila da na kratko odgodi korak koji je preduzela kada smo zatražili preispitivanje povjerenja Vladi, kako bismo sačekali ishod procesa pokrenuo, ipak, najznačajniji konstituent parlamentarne većine, odnosno DF”, kazao je Nikolić za Radio.

U ovom mometu, kako je naveo, nije im jedini prioritet “obaliti” Vladu.

“Smatramo da se Crna Gora nalazi u stanju ozbiljne institucionalne, zdravstvene i ekonomske krize, da su evropske integracije u potpunosti zakočene, te da bi valjalo što prije na adekvatan način formirati stabilnu većinu, koja bi imala jasan mandat da otkoči sve ove procese koji su u blokadi zbog aktuelne Vlade. Kada završimo taj prvi korak, kada oborimo Vladu, imamo jasan redosljed poteza pred nama. Zbog toga što je Crna Gora u ozbiljnoj krizi, moramo napraviti stabilnu većinu koja će je iz nje izvući”, dodao je Nikolić.

Za Radio Crne Gore, kazao je da je jasno da aktuelna Vlada nema većinu.

“Nesporno je utvrđeno da ova Vlada nema podršku, ne 41, nego ni 14 poslanika u Skupštini, i to produkuje jednu ozbiljnu političiku krizu, koju ćemo morati da rješavamo”, zaključio je Nikolić.

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da opozicija povlači inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
13.12.2021-17:13 17:13

Tako je… zašto bi trošili 20 miliona ako će oni sami sve da odrade džabe… I ostaće časni i pošteni.