Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Ako se manjinska vlada ne dogovori za 4-5 dana, da se ide na brze izbore koje može pripremiti tehnička

On je podvukao da DPS podržava formiranje Vlade što prije

Očekujemo da se posao formiranja Vlade okonča u roku od 4 do 5 dana. U protivnom, treba završiti sa idejom manjinske Vlade i napore usmjeriti ka brzim izborima. Moguće, uz formiranje tehničke Vlade koja bi ih pripremila, kazao je jutros u Presingu Gradske TV, član Predsjedništva i poslanik DPS Andrija Nikolić.

On je podvukao da DPS podržava formiranje Vlade što prije.

“Država bez vlade je kao kuća bez domaćina. Treba hitno zaustaviti brukanje Crne Gore u medjunarodnoj javnosti, prije svega u NATO i EU”, jasan je Nikolić.

Dodao je da nemaju ništa protiv ideje mandatara da širi osnovu multietničke vladajuće koalicije, koja bi ovom prilikom imala svoju izvrsnu formu u manjinskoj Vladi.

“Dakle, nemamo ništa protiv da u vladi bude SNP. Uostalom upravo smo mi nebrojeno puta tokom posljednje decenije pozivali SNP da udje u Vladu”, istakao je poslanik DPS-a.

Ipak, jasno je poručio čemu se protive.

“Protivimo se pravu, bilo koga, da postavlja ultimatume, i da odredjuje ko može, a ko ne može u Vladu. To pravo pripada isključivo mandataru. Ne i SNP-u, iz mnogo razloga. Protivimo se tome i zato što ne želimo da uz našu podršku bilo ko ruinira teško namaknutu državno odgovornu i proevropsku većinu koja, kada je u punom sastavu, ima podršku 44 poslanika u Parlamentu. Hoću da kažem da imamo 44 proevropska poslanika … ako SNP želi da pridje toj platformi, odlično”, podvukao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve