Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikčević: Čast mi je biti dio liste SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje

''S ponovnim odlaskom u opoziciju nastavlja se put SDP-a, ovoga puta s najkvalitetnijim dijelom građana Cetinja, Građanskom listom, podmlađena i s vjerom da Cetinje zaslužuje mnogo više i bolje''

Nijedna partija na crnogorskoj političkoj sceni ne baštini vrijednosti slobode i pravde kao što to radi Socijaldemokratska partija Crne Gore, kazao je Draško Nikčević, kandidat za odbornika na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”.

“Još od „dešavanja naroda“ ’89. godine, kada su kao SDPR bili dio „lijepog, mladog i pametnog“ rukovodstva, a onda svojevoljno izašli iz vlasti, shvativši vrlo brzo da se Crna Gora instrumentalizuje za rušenje zajedničke domovine i u interesu probuđenog nacionalizma susjedne republike. Potom i u borbi za nezavisnost, kulturnu i svaku drugu emancipaciju, tokom višedecenijskih težnji da svoju zemlju naprave boljim mjestom za život svih – bez obzira na vjeru, naciju, političko, seksualno ili bilo koje drugo opredjeljenje”, kazao je Nikčević.

“Uporedo je sazrijevala i Crna Gora dajući nam na znanje da su naši snovi ostvarivi i da je moguće biti dio savremenog svijeta, onoga najboljeg koji je trenutno u ponudi. Borbu za nezavisnost SDP je zamijenio borbom za solidarnost, za jednake šanse i prosperitet, ostavši vjeran svojim idealima i u potonje vrijeme, kad je bilo lako uživati u „lovorikama vlasti“. Ni za koga na aktuelnoj političkoj sceni tako snažno ne važi kao za SDP da je ipak sve u vrijednostima. S ponovnim odlaskom u opoziciju nastavlja se put SDP-a, ovoga puta s najkvalitetnijim dijelom građana Cetinja, Građanskom listom, podmlađena i s vjerom da Cetinje zaslužuje mnogo više i bolje. Za mene je čast biti dio liste “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”, zaključuje Nikčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve