Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Nenezić: Svjedoci smo da borba za modernu Crnu Goru nije završena

''Nikada ne smijemo smetnuti s uma žrtve naših predaka, jer oni su dobro znali da je sloboda jedini način na budemo bolji i da njena tajna leži u hrabrosti čovjeka i građanina''

Predsjednik Branislav Nenezić u svoje lično i u ime Skupštine opštine Bar svim građankama i građanima tog grada čestitao je 13. jul Dan državnosti Crne Gore.

“Imamo privilegiju da danas ovim praznikom obilježavamo dva značajna datuma slavne crnogorske prošlosti. Danas slavimo 13. jul iz 1878. i 1941. godine, dva datuma kroz dva vijeka kojima se potvrdilo slobodarstvo našeg naroda i viševjekovno trajanje naše Crne Gore. Naši preci su herojskom lakoćom davanja svojih života za slobodnu i nezavisnu Crnu Goru nepogriješivo utabali put kojim sve buduće generacije podignutoga čela mogu da koračaju dostojno živeći živote slobodnih ljudi”, naveo je Nenezić u čestitci.

Svjedoci smo, po njegovim riječima, da borba za modernu Crnu Goru nije završena.

“Pred nama je zadatak da čuvamo i unaprijeđujemo naš grad, našu državu, učeći na taj način mlade generacije da ostanu dosljedni i vjerni njenoj slobodarskoj i antifašističkoj tradiciji.  Nikada ne smijemo smetnuti s uma žrtve naših predaka, jer oni su dobro znali da je sloboda jedini način na budemo bolji i da njena tajna leži u hrabrosti čovjeka i građanina”, naveo je u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve