Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Nenezić odgovorio Milatoviću: Strani interes Vam je bitniji od toga da ste predsjednik svih građana

On je podsjetio da su razlozi za poziv na bojkot jasno precizirani

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Bane Nenezić komentarisao je izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića koji je kazao da je poziv na bojkot popisa stanovništva, koji je zakazan za period od 1. do 15. novembra ove godine, poziv na protivzakonito djelovanje.

“Gospodine Milatoviću bojkot je rezultat rada ili bolje reći nerada aktuelne vlade, koju predvodi da Vas podsjetim, čovjek koji je Vas smijenio sa mjesta ministra, a u kampanji za parlamentarne izbore predjsednika Vašeg pokreta pokušavao da diskredituje, čak spremao i njegovo hapšenje”, naveo je Nenezić u reagovanju.

On je podsjetio da su razlozi za poziv na bojkot jasno precizirani.

“Razlozi za bojkot su jasno precizirani, a vezani su za nedostatak koncenzusa o učešću predstavnika opozicije u popisnim komisija, kao i inertan odnos tehničke Vlade prema organizaciji procesa”, istakao je Nenezić.

Prema njegovim riječima zahtjev je bio odlaganje popisa do aprila naredne godine kako bi se na ozbiljniji način pristupilo njegovom sprovođenju.

“Naš zahtjev je bio da se odloži do aprila mjeseca, kako bi nova vlada nadamo se na ozbiljniji način pristupila spovođenju istog. Ovakvim Vašim stavom samo pokazujete da je strani interes, u ovom slučaju zvanične Srbije, mnogo jači od stava institucije koju predstavljate, a to je predsjednik SVIH građana Crne Gore, ili više vjerujete postojećoj, nego sjutra “svojoj” vladi da će popis sprovesti kako je naređeno i obećano”, zaključio je Nenezić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve