Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nenezić: O budućnosti grada Bara odlučivaće građani Bara

''Zadnju riječ će ipak dati građani Bara, dopadalo se to nekome ili ne''

Očigledno je da, ako Vlada prihvati LNG terminal, kontroverzni projekat da ne radi u interesu građana, a u čijem radi vrijeme će pokazati, poručio je poslanik SD-a i predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenzić. On je poručio da će o budućnosti Bara odlučivati njegovi  građani.

“Pored studije o uticaju na životnu sredinu, jednako je važno uraditi studiju isplativosti ovakvog projekta, s obzirom na činjenicu koliko bi izgradnja koštala, da Crna Gora nema izgradjen gasovod i gas dopremljen u Luku Bar ne bi mogla da koristi i da li građanima Crne Gore treba još jedno kreditno zaduženje od milijardu eura. Gdje bi ukapljeni prirodni gas išao , kako i da li je sa stručnog stanovišta bezbjedno da ide prugom nije samo pitanje koje treba da interesuje samo stanovnike Bara, već i cijele Crne Gore”, napisao je Nenezić na mreži X.

On pita da li je LNG terminal u Baru “ponuđen” kao “slamka spasa” vladi koja je izgubila kredibilitet dešavanjima posljednjih nedjelja od strane EU zvaničnika koji su javno pokazali interes za ovaj projekat u tajnoj posjeti Luci Bar?

“Ono na šta se mora računati je da će ovdje zadnju riječ ipak dati građani Bara, dopadalo se to nekome ili ne”, zaključio je Nenezić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve