Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Nenezić: Ćutanje institucija na slavljenje praznika druge države dokaz da je Mandić šef većine

Nenezić se nada da će nadležni reagovati i krivično procesuirati prvog čovjeka opštine Pljevlja, tvrdeći da Vraneš predstavlja simbol svega što jedan predsjednik bilo koje opštine u Crnoj Gori ne treba da bude

Ćutanje institucija na to što predsjednik opštine Pljevlja, slavi praznike druge države pokazatelj je da je pravi šef parlamentarne većine predsjednik Skupštine Andrija Mandić, a ne premijer Milojko Spajić, kazao je za Pobjedu poslanik Socijaldemorata Branislav Nenezić.

Opština Pljevlja će, u režiji njenog čelnika Daria Vraneša, večeras obilježiti Dan državnosti i Dan ustavnosti Srbije svečanom akademijom u sali Centra za kulturu u Pljevljima. Srbija naredna dva dana obilježava ovaj državni praznik.

Pobjeda juče nije uspjela da dobije informaciju iz tužilaštava na sjeveru države da li je formiran predmet protiv Vraneša zbog udara na ustavni poredak Crne Gore.

Ipak, Nenezić se nada da će nadležni reagovati i krivično procesuirati prvog čovjeka opštine Pljevlja, tvrdeći da Vraneš predstavlja simbol svega što jedan predsjednik bilo koje opštine u Crnoj Gori ne treba da bude.

“Očigledno ograničenih menadžerskih sposobnosti, svoju ograničenost u znanju nadomješćuje primitivnim formama nacionalističke retorike. Doživjeli smo i to da u Crnoj Gori slavimo praznike drugih država, što je porazno prije svega za sve one partije i lidere koji su podržali izbor Vraneša? Oni treba da se stide danas zbog njega, ne građanska Crna Gora”, naglasio je Nenezić.

Prethodna dva dana, koliko se već govori o Vranešovoj ,,svečanosti“, protekla su bez reakcije predsjednika države Jakova Milatovića, premijera Milojka Spajića ili bilo koga iz njegove Vlade.

“Ćutanje instutucija je pokazatelj da pravi šef parlamentarne većine jeste Andrija Mandić, a ne Milojko Spajić i da su svi ljudi koji, barem, poštuju našu zemlju, a vjerovali su premijeru Spajiću, danas žrtve tog neprincipijelnog dogovora. Ipak, nadamo se da će doći trenutak da ostale institucije našeg društva pokažu privžrenost slovu zakona i krivično procesuiraju predsjednika opštine Pljevlja”, rekao je Nenezić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
14.02.2024-11:54 11:54

Zamislite..Jakov Milatovic je Pres'ednik drzave CG..a Milojko Premijer….a jos antidrzavnici..koji su dobili zadatak..da drzavu CG sruse..inace ne bi teroristu Mandica postavili na mjesto pres'ednika skupstine…Shvacali ovaj ludi narod..opozicija itd..o cemu se radi..

Kompletna opozicija ne bi trebala da s'edi u klupama Skupstine CG..jer sa tim ponasanjem..oni mu daju legimitet…

BMX
14.02.2024-12:47 12:47

21 Maj i 13 Jul nisu više praznici u Pljevljima. Vjerovatno ni u Berane, Nikšiću, Budvi, Herceg Novom… svuda gdje su DF, Demokrate, URA, SNP. Crna Gora je “oslobodjena” od svojih praznika, državnih simbola, svoje istorije, tradicije, vjekovnih običaja, kulture i svog antifasizma. Našu vjekovima u borbi za slobodu sticanu državnost, nezavisnost i suverenitet je ta, tzv klerofasisticka i vojvodina “avgustovska većina i oslobodioci” je predala i prodala AV, Vulinu, Sinodu SPC, BIA i ruskoj agenturi