Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Nekontrolisani haos

Premijera koji pomijera brda i planine, koji nam pokušava objasniti da je snaga vjere iznad snage zakona, sa bezbroj izrečenih gluposti koje je nemoguće pobrojati.

Piše, Miodrag Miko Živković

U odsustvu demokratije u punom i pravom smislu te riječi, živjeli smo pune tri decenije u ambijentu kontolisanog haosa. Politički iskusna i dugo godina nepromjenjiva vlast, veoma vješto je znala i sama proizvoditi afere sa namjerom i ciljem, anuliranja prethodnih afera koje bi ih diskrditovale. Mogla se tada lako primijetiti i očigledna zakonomjernost u skretanju pažnje javnosti sa jedne afere na drugu. To vrijeme slobodno možemo nazvati vremenom kontrolisanog haosa u kojem je državni aparat nesmetano funkcionisao.

Nova svetosavska, neiskusna i neznavena vlast sa obiljem deficita u svakom pogledu i zlim naumom kao osnovnim političkim zadatkom, gotovo svakodnevno proizvodi haos, koji ne može kontrolisati. U tom vrtlogu sopstvene nesposobnosti zbunjuju javnost nesuvislim objašnjenjima, demantujući sami sebe, tako da im nijesu od pomoći ni njihovi brojni mediji, koji su u pokušajima peglanja onoga što se opeglati ne može, izgubili svaki kredibilitet.

Prisjetimo se za samo stotinak dana…

Najvećeg zaduženja Crne Gore u istoriji pod velom tajnosti, funkcionisanja države bez budžeta, gašenja nacionalne avio-kompanije preko noći, osnivanja nove avio-kompanije o kojoj ništa ne znamo, teatralno – kočopernog vicepremijera koji hapsi i presuđuje u isto vrijeme, a ne može da objasni ko mu je ponudio mito od 21 milion, ni odkud on u bliskim odnosima sa lažnim američkim diplomatom.

Premijera koji pomijera brda i planine, koji nam pokušava objasniti da je snaga vjere iznad snage zakona, sa bezbroj izrečenih gluposti koje je nemoguće pobrojati.

Sjetimo se afera prisluškivanja, odavanja tajnih podataka, smjene ambasadora, zapošljavanja svetosavaca po dubini, visini i širini, relativizovanja četništva, negiranja genocida u Srebrenici, gubljenja svake kontrole nad pandemijom, odbijanja donacija vakcina, slučaja Sadiković i mnogo, mnogo toga još što samo potvrđuje ozbiljnost haosa u kojem se nalazimo.

Ovakvo stanje haosa u gotovo svim oblastima uslovljava naše propadanje jer državni aparat ne funkcioniše. Potpuno odsustvo plana i programa vlade, uslovljeno stvaranjem haosa vodi nas u beznađe sa katastrofalnim posledicama u svakom pogledu.

Ovaj haos razara i državu i društvo i moramo naći načina da ga zaustavimo.

Crna Gora se budi i to je najbolji znak da ćemo zaustaviti ovo zlo koje nas je snašlo.

Facebook

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve