Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

NEDOSTIŽNE DIPLOME Rakčević i Joković hoće da upravljaju, a nemaju škole ni birača: Jedino uspješni u populizmu i poltronstvu!

Kako je do nedjelje ostalo još pet dana, jedino što Rakčević i Joković mogu da urade, je da eventualno pođu do Ženeve i dobiju neku diplomu poput one ''fejk'' koju je uručio vlasnik neakreditovanog univerziteta kontroverznom premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću

Pokret URA je svoju listu za lokalne izbore u Podgorici predao krajem septembra, a za nosioca je odredio Luku Rakčevića funkcionera te stranke i bliskog rođaka nekadašnjeg predsjednika te partije Žarka Rakčevića.

U saopštenju te partije koje je objavljeno na veb stranici pokreta URA navodi se da je Rakčević predsjednik Kluba odbornika u lokalnom parlamentu. Obrazovanje nije navedeno, kao što je to urađeno kod drugih kolega sa liste.

Tako se jasno vidi da na listi ima politikologa, pravnika i preduzetnika, a samo ne znamo kakvu validnu diplomu posjeduje kandidat za gradonačelnika Luka Rakčevića.

 

Rakčević je trenutno još student koji već godinama ne uspijeva da okonča školovanje, a zašto se URA odlučila da na tu poziciju kandiduje osobu bez diplome ostaće nejasno. U politiku je Rakčević ušao jako mlad kao brucoš i tada je bio mlada nada novoosnovane Pozitivne Crne Gore, a novinarima se napominjalo da je srodnik Žarka Rakčevića kako bi dobio na “značaju”. Mlađani Rakčević je godinama kroz aktivizam u lokalnom parlamentu skrenuo pažnju na sebe, ali očito ga je to odvojilo od knjige jer studije nije završio, pa sad se na svaki način pokušava sakriti svaka priča o njegovom obrazovanju.

Ništa manje u tekućoj kampanji URA ne krije ni činjenicu da žele Luku distancirati od Žarka Rakčevića. U nedavnoj medijskoj prezentaciji koja je urađena kao sjednik sa liderom Dritanom Abazovićem postavljeno je pitanje ”da li je Luka sin Žarkov”. To je objavljeno samo dva dana nakon što je Žarko Rakčević javno napravio distancu od politike Abazovića argumentovano iznoseći mnoge dokaze o skretanju sa puta koji je postavljen prilikom osnivanja partije.

Luka Rakčević, kojeg promovišu i kao budućeg gradonačelnika, poziciju je dobio samo zato što je lojalan Abazoviću do te mjere da se to može i karakterisati kao čisti poltronizam koji očito ova partija gaji sve eksplicitnije. Istraživanja ne idu na ruku Rakčeviću jer je njegova lista tek iznad cenzusa od tri odsto, a ako jedan od lidera koalicije DF Milan Knežević ostane pri svojim riječima pozicija prvog čovjeka Glavnog grada ostaće “dječački san”.

-Svi mogu da zaborave da ćemo u bilo kojoj suludoj varijanti podržati ideju da Luka Rakčević bude gradonačelnik sa 5 odsto u Podgorici, pošto im se omililo da tako upravljaju. Taj scenario o kojem se uveliko razgovora i koji se stidljivo nameće neka zaborave. Neka im je sretan put sa DPSom, pošto su i sad na vlasti sa DPSom, neće Luka Rakčević biti gradonačelnik pa sve da će nas vješat po Podgorici – saopštio je ranije Knežević.

Luka Rakčević sa “tih pet odsto” maltene upravlja uz podršku SNP gdje vode glavnu riječ u mnogim oblastima na državnom nivou. A taj SNP vodi još jedna persona bez škole, a to je Vladimir Joković. Joković je potpredsjednik Vlade, ministar poljoprivrede, a sebe predstavlja i kao glavnog ideologa Vlade Crne Gore, jer su on i njegova partija bili ključni za potpisivanje tzv. ”temeljnog ugovora” sa Crkvom Srbije.

Kada se malo dublje analizira šta nam poručuju Luka Rakčević i Vladimir Joković uočićete čist populizam i poltronstvo. Svi njihovi govori su “muzika za uši” lakovjernih birača i osoba sa IQ ispod “86”. Takođe, i jedan i drugi se ne libe da priznaju odanost svojim šefovima, a čiji su opet šefovi na adresama u Beogradu i Moskvi. Dok se Rakčević nije oglasio povodom afere o krađi i švercu cigareta koja potresa vrh pokreta URA, tako se Joković ne libi da prisustvuje kao visoki Vladin zvaničnik sramnom molebanu protiv Parade ponosa.  Oni imaju i još jednu zajedničku crtu, a to je vrlo nisku podršku birača, a sve će to biti potvrđeno i u nedjelju 23. oktobra. A onda se nameće pitanje, a kako bez škole i bez glasača, a hoće da upravljaju sa stotinama miliona eura našeg novca? Neće moći.

Kako je do nedjelje ostalo još pet dana, jedino što Rakčević i Joković mogu da urade, je da eventualno pođu do Ženeve i dobiju neku diplomu poput one ”fejk” koju je uručio vlasnik neakreditovanog univerziteta kontroverznom premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pi
18.10.2022-08:31 08:31

Joko je dzudista, diplomirani

Borko
18.10.2022-09:10 09:10

Smlatine dvije. Nesrećne države kad ove budale mogu da rukovode istom. Sve li nam je ovakvo…

Gost
18.10.2022-11:13 11:13

E propalo se…zatvorite skole da se đeca ne muče, pa s vremena na vrijeme proglasite nekog vrača da upravlja selom

Evidence
18.10.2022-12:00 12:00

Jokaš mučenik, ni kriv ni dužan, a vice-premijer i ministar, i vrhunac – čelni promoter prepisivanja neprocjenjive CG imovine u vlasništvo crkvi Srbije.

Hey
18.10.2022-17:25 17:25

Joko Bidon

COL
18.10.2022-17:25 17:25

Eh da su mogli završiti vakultet đe bi im kraj bio…