Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Na Cetinju će biti ponovljeno glasanje na jednom biračkom mjestu

Usvojeni prigovor na rad biračkog odbora, kako objašnjavaju, odnosi se na biračko mjesto broj 16 – LPO II

Na osnovu prigovora podnijetih od strane izborne liste SDP – Za nasu kuću na rad biračkih odbora na četiri biračka mjesta, Izborna komisija Prijestonice Cetinje donijela je rješenja kojima se tri prigovora odbijaju kao neosnovana, dok se jedan usvaja kao osnovan, saopšteno je iz Izborne komisije Prijestonice.

Izborna komisija Prijestonice, na 34. sjednici, koja je održana dana 15.06.2023. godine, razmatrajući 4 prigovora dostavljena na rad biračkih odbora na biračkim mjestima broj 14 – Djecji vrtic II, broj 16 – LPO II, broj 22 – Francusko poslanstvo i broj 39 – Gimnazija II, podnijetih od strane izborne liste SDP – Za našu kuću, zbog povrede pravila postupka i povrede biračkog prava, donijela je rješenja kojima se većinom glasova 3 prigovora odbijaju kao neosnovana, dok se 1 prigovor usvaja kao osnovan – navodi se u saopštenju.

Usvojeni prigovor na rad biračkog odbora, kako objašnjavaju, odnosi se na biračko mjesto broj 16 – LPO II.

Na tom biračkom mjestu utvrđeno je da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji, broj kupona i potpisanih odrezaka veći od broja birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali. Članom 89 Zakona o izboru odbornika i poslanika propisano je da ako se utvrdi da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali, birački odbor se raspušta i imenuje novi, a glasanje na tom birackom mjestu se ponavlja – navodi se u saopštenju.

Iz Izborne komisije Prijestonice ističu da će glasanje biti ponovljeno u četvrtak 22. juna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve