Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

MVP: Pet ambasadora se vratilo u zemlje prijema

Kada će se konsultacije sa ostalim ambasadorima nastaviti za sada nije precizirano, zbog čega će oni do okončanja konsultacija biti u Crnoj Gori

Ambasadori koji su obavili konsultacije s ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem vratili su se u zemlje prijema, te nastavili da obavljaju dužnosti, potvrđeno je televiziji Nova M iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kada će se konsultacije sa ostalim ambasadorima nastaviti za sada nije precizirano, zbog čega će oni, kako saznaje Nova M, do okončanja konsultacija biti u Crnoj Gori.

Tokom prve faze ambasadorskih konsultacija, u petak, 29. januara, održan je sastanak premijera Zdravka Krivokapića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa pet karijernih ambasadora: Slavicom Milačić, Anom Vukadinović, Marijom Petrović, Snežanom Radović i Veselinom Šukovićem.

Na sastanku je razgovarano o nužnosti profesionalizacije diplomatske mreže, daljem napretku u evropskim integracijama, promociji ekonomske diplomatije, kao i o jačanju bilateralne i multilateralne saradnje u cilju ostvarivanja spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore.

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve