Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

MVP mijenja opozvane ambasadore bez ukaza predsjednika CG!?; Vlahović: Ne može se postupiti po naređenjima MVP

Za privremenog otpravnika poslova postavljen je Filip Kalezić

Prema novim saznanjima Antene M, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore danas je zvanično obavijestilo svih sedam “opozvanih” ambasadora da im prestaje mandat!

Verbalnom notom o prestanku mandata obaviješteni su: Darko Pajović (Peking), Sanja Vlahović (Rim), Vera Kuliš (Berlin), Tarzan Milošević (Beograd), Obrad Stanišić (Sarajevo), Dušanka Jeknić (UAE) i Miodrag Vlahović (Sveta Stolica).

Ambasadori su Verbalnom notom MVP obaviješteni da im “prestaje svojstvo izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore” kao i “svi prerogativi koji su im u tom kapacitetu pripadali, uključujući i pristup prostorijama Ambasade, izuzev dijela koji je opredijeljen za rad sa konzularnim strankama”.

MVP je naložilo obavljanje primopredaje dužnosti u skladu sa propisanom procedurom.

Potez MVP je, koliko je Antena M u međuvremenu uspjela da provjeri, nezabilježen u diplomatskoj praksi jer je odluka o smjeni smbasadora donesena bez ukaza predsjednika države.

Ambasador Vlahović je kratko poručio da bez ukaza Predsjednika ne postoji mogućnost da se postupi po konfuznim instrukcijama i naređenjima MVP CG.

On je, takođe, izrazio žaljenje što MVP CG nastavlja sa aktivnostima koje srozavaju ugled crnogorske diplomatije i vrlo ružno govore o namjerama Vlade i samog Ministarstva.

“Crnogorski ambasadori postupiće onako kako kaže Predsjednik Crne Gore, što je jedino moguće i prihvatljivo”- zaključio je ambasador Vlahović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miro
15.02.2021-17:37 17:37

Umire vam narod. Zbog neprihvaćanja donacija unististe i turističku sezonu. Ustupili ste najveće crnogorsko bogastvo tudjoj državi. Ratujete protiv uspješnih Crnogoraca.
Dali ste se dosjetili da sve to ne moze zadugo.
Prihvaćam stav vidovitog Abazovica da treba poboljšati uvjete zatvorenicima. Sto košta, neka košta.

TeVe
15.02.2021-18:01 18:01

Sta kaze VUCIC kad nijesmo mogli nista ALBANCIMA uzese nam KOSOVO sad mi moramo polako ali sigurno dio po dio -STEPENICU PO STEPENICU i UZETI CRNU GORU !! UPAMET SE CRNOGORI sta jos treba da nam urade pa da neko izadje i kaze dosta je vise !!