Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

U narednom periodu otvoriti diplomatsko-konzularna predstavništva

Mandić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta,  izrazio zadovoljstvo povodom prilike da ugosti ambasadora Imamuru, poželjevši mu ovom prilikom dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore

Od izuzetnog značaja da se u našim zemljama u narednom periodu otvore diplomatsko-konzularna predstavništva, konstatovano je tokom današnjeg susreta predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandić sa Akirom Imamurom, ambasadorom Japana.

Mandić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta,  izrazio zadovoljstvo povodom prilike da ugosti ambasadora Imamuru, poželjevši mu ovom prilikom dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore.

“Izuzetno je važno da odnosi Crne Gore i Japana budu na najboljem mogućem nivou”, kazao je Mandić i dodao da Crnu Goru, kao i Japan, krasi bogata istorija, tradicija i kultura, te da upravo na tom osnovu treba graditi vezu između dvije zemlje.

Ambasador Imamura je izrazio veliko zadovoljstvo povodom prijema, te iskazao zahvalnost zbog prisustva Mandića prijemu povodom rođendana cara Japana.

“Japan snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, odnosi naših zemalja idu uzlaznom putanjom”, kazao je ambasador.

Mandić i ambasador Imamura su se usaglasili da je od izuzetnog značaja da se u našim zemljama u narednom periodu otvore diplomatsko-konzularna predstavništva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve